Τελευταία Νέα
Διεθνή

Charles Michel: Κάθε ευρώ στην Ουκρανία, είναι επένδυση στην ασφάλεια της ΕΕ

Charles Michel: Κάθε ευρώ στην Ουκρανία, είναι επένδυση στην ασφάλεια της ΕΕ
Καλώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αποδεσμεύσει τη βοήθεια των 60 δις δολαρίων προς το Κίεβο είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Κάθε ευρώ που δίνουμε στην Ουκρανία, είναι επένδυση στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της ΕΕ υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
«Θέλω να απαντήσω σε αυτούς που κατά καιρούς προσπαθούν να σπείρουν αμφιβολίες και υποψίες: κάθε ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας είναι μια επένδυση στην ασφάλειά μας και στην ευημερία μας, στη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο Michel, τονίζοντας ότι η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν την αποδέσμευση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία, δείχνει ότι «δεν φοβήθηκαν τη Ρωσία».
Στο πλαίσιο αυτό ο Michel κάλεσε και το αμερικανικό Κογκρέσο να αποδεσμεύσει τη βοήθεια προς το Κίεβο.
«Αυτή η απόφαση για τη δημιουργία ενός Ταμείου την Ουκρανία αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι επίσης ένα μήνυμα για όσους, όπως εμείς, πιστεύουν στις δημοκρατικές αξίες και στην ελευθερία.
Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους εταίρους μας που μαζί με εμάς, υποστηρίζουν τους Ουκρανούς και την Ουκρανία.
Θέλω να καλέσω τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να αποδεσμεύσει γρήγορα τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να εγγυηθούμε την οικονομική σταθερότητα της Ουκρανίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης