Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει η προεδρική κούρσα στους Ρεπουμπλικανούς - Ζήτησε την προστασία των μυστικών υπηρεσιών η Nikki Haley

Σκληραίνει η προεδρική κούρσα στους Ρεπουμπλικανούς - Ζήτησε την προστασία των μυστικών υπηρεσιών η Nikki Haley
Το Swatting είναι η κατάθεση ψευδών καταγγελιών στην αστυνομία για να πυροδοτήσουν μια δυνητικά επικίνδυνη απάντηση από τους αστυνομικούς
Η Ρεπουμπλικανική υποψήφια για την προεδρία Nikki Haley, η τελευταία εναπομείνασα αντίπαλος του Donald Trump στην προκριματική κούρσα, ζήτησε προστασία από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ενώ το επιτελείο δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες απειλές που προκάλεσαν το αίτημα, η Haley, η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, στοχοποιήθηκε σε δύο περιστατικά "swatting", ένα στις 30 Δεκεμβρίου και ένα την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Reuters.
Τις τελευταίες ημέρες, διαδηλωτές που αντιτίθενται στην υποστήριξη της Haley για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία ή υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Trump έχουν τακτικά αναστατώσει ή διαδηλώνουν κοντά στις εκδηλώσεις της στη Νότια Καρολίνα.
Η Haley έκανε εκστρατεία στην πολιτεία, όπου υπηρέτησε ως κυβερνήτης από το 2011 έως το 2017, ενόψει των προκριματικών της στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Μυστική Υπηρεσία παρέχει συχνά ασφάλεια στους σημαντικούς προεδρικούς υποψηφίους, τόσο στις γενικές όσο και στις προκριματικές εκλογές.
Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς κανονισμούς, αυτή η προστασία πρέπει να εγκριθεί από τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας σε συνεννόηση με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν σχολίασε αμέσως το αίτημα της Haley για προστασία, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την The Wall Street Journal.

Τι είναι το Swatting

Το Swatting είναι η κατάθεση ψευδών καταγγελιών στην αστυνομία για να πυροδοτήσουν μια δυνητικά επικίνδυνη απάντηση από τους αστυνομικούς.
Οι ειδικοί επιβολής του νόμου το θεωρούν ως μια μορφή εκφοβισμού ή παρενόχλησης που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για να στοχεύσει εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων που εμπλέκονται σε αστικές και ποινικές υποθέσεις κατά του Trump.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών παρακολουθούσε μια από τις κλήσεις φάρσας που οδήγησαν στο επεισόδιο με το swatting στο σπίτι της Haley στη Νότια Καρολίνα τον Δεκέμβριο και σκόπευε να ανοίξει μια «αξιολόγηση απειλών», σύμφωνα με ένα e-mail που είχε στην κατοχή του το Reuters τον Ιανουάριο.
Στη μάχη κόντρα του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Trump προηγείται της Swatting με περισσότερες από 56 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τον μέσο όρο που διατηρεί ο ιστότοπος ανάλυσης δημοσκοπήσεων FiveThirtyEight.
Στη Νότια Καρολίνα, ο Trump προηγείται με περίπου 32 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης