Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Νέο κύμα αμερικανικών βομβαρδισμών κατά των Houthis - Σφυροκόπημα στη Hodeidah

Υεμένη: Νέο κύμα αμερικανικών βομβαρδισμών κατά των Houthis - Σφυροκόπημα στη Hodeidah
Aμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 15 επιδρομές στις επαρχίες Saadah και Hodeidah
Νέες αεροπορικές επιδρομές εκδηλώθηκαν σήμερα στο λιμάνι Hodeidah της Υεμένης, μεταδίδει ο προσκείμενος στους Houthis τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, που αποδίδει τα πλήγματα στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Σύμφωνα με το Al Masirah TV, τραυματίστηκαν άμαχοι, αρκετοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Τις προηγούμενες ώρες, ελεγχόμενα από τους Houthis μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 15 επιδρομές στις επαρχίες Saadah και Hodeidah το βράδυ της Κυριακής.
Είχε προηγηθεί ένα 48ωρο σφυροκόπημα της πρωτεύουσας Sanaa και άλλων περιοχών της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.
Οι επιθέσεις που εξαπολύουν δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των Houthis αποσκοπούν στον περιορισμό της απειλής που αντιπροσωπεύουν για τη διεθνή ναυσιπλοΐα οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες.
Οι Houthis υποστηρίζουν πως επιτίθενται σε εμπορικά πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ ή συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα, προκειμένου να ασκήσουν πίεση ώστε να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης