Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία - Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος - Τι αναφέρουν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία - Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος - Τι αναφέρουν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Σοκ για τη βασιλική οικογένεια
Σε σοκ βρίσκεται η βρετανική κοινή γνώμη, διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση του Buckingham, η οποία αποκαλύπτει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγιγνώσθηκε με «μια μορφή καρκίνου».
Αν και δεν είναι καρκίνος του προστάτη, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του Καρόλου για τη  διόγκωση του προστάτη του.
Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, εντούτοις σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε ήδη «τακτικές θεραπείες» από τη Δευτέρα (5/2). 
Τα Ανάκτορα του Bucgingham τόνισαν ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα αισιόδοξος για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό».
Σε κάθε περίπτωση ο Κάρολος, θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι τα υπόλοιπα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν να τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.
Ωστόσο, το ανακοινωθέν δεν κοινοποιεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.
Ο 75χρονος Κάρολος επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο από το Sandringham στο Norfolk το πρωί της Δευτέρας και, σύμφωνα με το Παλάτι, έχει ξεκινήσει θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής.
Αν και θα διακόψει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο Βασιλιάς θα συνεχίζει να υπηρετεί κανονικά τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατών και των ιδιωτικών συναντήσεων.



Μάλιστα την Κυριακή (4/2), ο Κάρολος, εθεάθη σε μια λειτουργία στην εκκλησία του Sandringham, όπου χαιρετούσε ευδιάθετος το κοινό. 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος τη τάξει αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου προέβη σε επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου πριν από, περίπου, μια εβδομάδα.
Ο βασιλιάς είχε, τότε, επιλέξει να μιλήσει ανοιχτά τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις προστάτη.
Λέγεται ότι ήταν ευχαριστημένος που ευαισθητοποίησε σχετικά με το θέμα, με τον ιστότοπο του NHS, δηλαδή του Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, να χαιρετίζει την δημοσιότητα που έλαβαν τα σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη ζητήματα, έκτοτε.
Για πολλούς τύπους καρκίνου, η πιθανότητα προσβολής αυξάνεται με την ηλικία.
Τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) των νέων περιπτώσεων καρκίνου εμφανίζονται σε άτομα άνω των 75 ετών.



charlesIII.JPG
Επιστρέφει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ ο Πρίγκιπας Harry

Ο Δούκας του Σάσεξ μίλησε με τον βασιλιά Κάρολο για τη διάγνωση του καρκίνου του και θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία για να τον δει σύντομα, δήλωσε πηγή κοντά στον Harry στο Press Association.
«Ο Δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», μετέφερε στο δίκτυο ανώνυμη πηγή κοντά στον Πρίγκιπα Harry.

Συγκίνηση και ευχές από τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, αντέδρασε στην είδηση αναφέροντας στο Twitter: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και γρήγορη ανάρρωση.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα θα του εύχεται [να γίνει] καλά», τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του



Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Sir Keir Starmer, ευχήθηκε στον βασιλιά «ό,τι καλύτερο για την ανάρρωση του».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε, μέσω Twitter, ότι έυχεται «εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος, στην Αυτού Μεγαλειότητα ό,τι καλύτερο για την ανάρρωση του.
«Ανυπομονούμε να τον δούμε πίσω πλήρως υγιή», συμπληρώνει ο Starmer.


Ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Sir Lindsay Hoyle, τόνισε από την έδρα του, απευθυνόμενος στους βουλευτές αλλά και στους βρετανούς πολίτες: «Ξέρω ότι ολόκληρο το Σώμα θα θέλει να συμμετάσχει μαζί μου για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας προς τη Αυτού Μεγαλειότητά του, τον Βασιλιά, μετά την ανακοίνωση των ειδήσεων σήμερα το απόγευμα.
«Οι σκέψεις μας είναι, φυσικά, με τη Μεγαλειότητά του και την οικογένειά του και όλοι θα θέλαμε να του στείλουμε τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχή θεραπεία και ταχεία ανάρρωση μετά τα αποψινά νέα», κατέληξε ο Hoyle.
Οι ηγέτες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας έστειλαν όλοι μηνύματα υποστήριξης στον βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια.
Ο Humza Yousaf, ο πρώτος υπουργός της Σκωτίας, ανέφερε ότι οι «σκέψεις και οι προσευχές του» ήταν με τον μονάρχη σε μια «εξαιρετικά ανησυχητική στιγμή».
Ο κ. Youaf ανέφερεμ μάλιστα, ότι ο ρόλος του βασιλιά «θα λείψει από τη δημόσια ζωή», αλλά του ευχήθηκε «τα καλύτερα».
Παράλληλα, ο Mark Drakeford, ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, δήλωσε ότι «λυπήθηκε που άκουσε» ότι ο βασιλιάς έχει καρκίνο και του ευχήθηκε «πλήρη και ταχεία ανάρρωση».
Εν τω μεταξύ, ακόμα και η πρώτη ρεπουμπλικανή υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Michelle O'Neill, εκπρόσωπος του Sinn Fein, που αντιμάχεται διαχρονικά της ένωσης της χώρας με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ που ακούω για την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου και θέλω να του ευχηθώ καλή θεραπεία για τη θεραπεία του και πλήρη και ταχεία ανάρρωση».
Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο Joe Biden διεμήνυσε ότι «ανησυχεί» για τη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Κάρολου και σχεδίαζε να τον καλέσει αργότερα
«Ανησυχώ για αυτόν», τόνισε ο Biden όταν ρωτήθηκε για τη διάγνωση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λας Βέγκας.
Έκανε μάλιστα γνωστό ότι «μόλις πριν λίγο» ενημερώθηκε για τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά.


Ο Κάρολος αναβάλλει τις δημόσιες υποχρεώσεις ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία, την ίδια στιγμή που η Πριγκίπισσα της Ουαλίας αναβάλλει επίσης τις δημόσιες υποχρεώσεις της, ενώ αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα που υποβλήθηκε, επίσης, στην Κλινική του Λονδίνου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης