Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova - Ρωσία: Η επικίνδυνη γραμμή του Macron στην Ουκρανία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές Γάλλων πολιτών

Zakharova - Ρωσία: Η επικίνδυνη γραμμή του Macron στην Ουκρανία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές Γάλλων πολιτών
Η πολιτική του Macron για το ουκρανικό προβληματίζει τους ίδιους του Γάλλους πολίτες, επισημαίνει η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ
Η Μόσχα αναμένει ότι ο θάνατος Γάλλων υπηκόων που πιθανώς εμπλέκονται σε μάχες ως μισθοφόροι στην Ουκρανία θα οδηγήσει το γαλλικό κοινό σε έντονο προβληματισμό, σχετικά με την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι έναντι του πολέμου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε δήλωση της.
«Ελπίζουμε ότι το περιστατικό [που αφορά τον θάνατο αρκετών Γάλλων υπηκόων στην Ουκρανία] θα κάνει τη γαλλική κοινή γνώμη να σκεφτεί προσεκτικά εάν η αντιπαραγωγική και επικίνδυνη πολιτική της ηγεσίας της απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι κατάλληλη», σημείωσε η Zakharova, σχολιάζοντας τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας ότι δύο Γάλλοι πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, με ευθύνη της Μόσχας.
«Ενώ εκφράζουν την οργή τους για τον θάνατο των συμπατριωτών τους, οι Γάλλοι ηγέτες κλείνουν τα μάτια στο γεγονός ότι τα όπλα που παρέχουν [στην Ουκρανία] χρησιμοποιούνται σκόπιμα από το καθεστώς του Κιέβου για να σκοτώσουν αμάχους στις ρωσικές πόλεις», τόνισε σχετικά η Ρωσίδα διπλωμάτισσα.
«Επιπλέον, το Παρίσι ανέφερε ακόμη και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτές τις φρικαλεότητες», πρόσθεσε.
«Χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες του περιστατικού που δεν γνωρίζουμε, θα έλεγα ότι οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι πάντα μια τραγωδία», επεσήμανε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.
«Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές είναι πεισματικά απρόθυμες να αναγνωρίσουν τον μοιραίο ρόλο που διαδραματίζει το Παρίσι, μαζί με άλλες δυτικές πρωτεύουσες, στην εκτροφή της ουκρανικής κρίσης από το 2014 και στην ενθάρρυνση του καθεστώτος στο Κίεβο, το οποίο σκότωνε τους αμάχους του στο Ντονμπάς. για οκτώ χρόνια», εξήγησε με νόημα.
Η διπλωμάτισσα τόνισε, επίσης, ότι η Γαλλία συνέχισε να συμβάλλει στη διατήρηση της κλίκας του Κιέβου, «ιδιαίτερα με την αποστολή φονικών όπλων και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών».
«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η αυξανόμενη εμπλοκή της Γαλλίας στην ουκρανική σύγκρουση όχι μόνο παρατείνει τον πόλεμο, όχι μόνο προσθέτει εντάσεις, αλλά και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές Γάλλων υπηκόων που, επηρεασμένοι από την αντιρωσική προπαγάνδα, ταξιδεύουν στη ζώνη μάχης ως μισθοφόροι ή εθελοντές, με τη σιωπηρή συγκατάθεση των αρχών στο Παρίσι», κατέληξε στο κλείσιμο της τοποθέτησής της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης