Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Biden εξύβρισε χυδαία τον Netanyahu

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Biden εξύβρισε χυδαία τον Netanyahu
Οι δύο ηγέτες έχουν «μια σχέση δεκαετιών που είναι σεβαστή τόσο δημοσίως, όσο και ιδιωτικά»
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε σήμερα 5/2 δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden εξύβρισε χυδαία τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico», o Biden εξύβρισε τον Netanyahu, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ «bad f…ing guy».
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Andrew Bates, διέψευσε το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος δεν μιλάει έτσι, ούτε θα μπορούσε». Οι δύο ηγέτες έχουν «μια σχέση δεκαετιών που είναι σεβαστή τόσο δημοσίως, όσο και ιδιωτικά», πρόσθεσε.
Ο αρθρογράφος επικαλείται πάντως άτομα «που έχουν μιλήσει με τον πρόεδρο», σύμφωνα με τα οποία ο Biden είναι «βαθιά καχύποπτος» με τον Netanyahu, εν μέσω φόβων ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θέλει να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Δεν είναι μυστικό πάντως ότι οι σχέσεις των δύο, είναι τεταμένες. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να περιορίσει τα δεινά άμαχων Παλαιστινίων στις ενέργειές του στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι ΗΠΑ έχουν επίσης επανειλημμένα πιέσει υπέρ μιας λύσης δύο κρατών, ένα αίτημα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης