Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κάλεσμα Trump στους Ρεπουμπλικάνους να απορρίψουν τη συμφωνία για νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Κάλεσμα Trump στους Ρεπουμπλικάνους να απορρίψουν τη συμφωνία για νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία
Η αμερικανική Γερουσία παρουσίασε σχέδιο επιπλέον βοήθειας 60 δισ. δολάρια στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Να αντιταχθούν σε μια συμφωνία που προβλέπει μεταξύ άλλων ένα νέο πακέτο 60 δισεκ. δολαρίων προς την Ουκρανία, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους της αμερικανικής Γερουσίας ο Donald Trump.
«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε ανάρτηση στο Truth Social.
Η αμερικανική Γερουσία παρουσίασε χθες 4/2 ένα κείμενο, καρπός πολύμηνων διαπραγματεύσεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βοήθεια 60 δισ. δολάρια στην Ουκρανία, 14 δισ. δολάρια για το Ισραήλ και μια μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση.
«Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια σε ξένη χώρα με κανέναν τρόπο», τόνισε ο Donald Trump, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Η υιοθέτηση του κειμένου που παρουσιάστηκε χθες απέχει παρασάγγας από το να είναι εγγυημένη, καθώς ολοένα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντιώνονται ανοικτά στη χορήγηση περαιτέρω κεφαλαίων στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής Mike Johnson, πιστός υποστηρικτής του κ. Trump, επέκρινε τη συμφωνία και είπε ότι όπως έχουν τα πράγματα, αυτή είναι νεκρή πριν καν κατατεθεί στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης