Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανοί... πρόσφυγες στην Αυστρία με πολυτελή αυτοκίνητα - Τι καταγγέλλει ευρωβουλευτής

Ουκρανοί... πρόσφυγες στην Αυστρία με πολυτελή αυτοκίνητα - Τι καταγγέλλει ευρωβουλευτής
Ωστόσο, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής τόνισε ότι κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον της άφιξης των εσωτερικά εκτοπισμένων και όσων έχουν πραγματικά ανάγκη
Οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αυστρία που οδηγούν αυτοκίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν ως άνθρωποι που χρήζουν προστασίας, δήλωσε ο Harald Vilimsky, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP) και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας.
"Όλοι μπορούμε να τους δούμε να οδηγούν Maybach, Audi Q7 και Q8 και αυτοκίνητα Mercedes G-class στη Βιέννη.
Όταν βλέπω τέτοια αυτοκίνητα, με τιμές που ξεκινούν από 250.000 ευρώ, καταλήγω να σκέφτομαι ότι δεν πρόκειται για απλούς ανθρώπους που χρειάζονται προστασία", δήλωσε στην εφημερίδα Heute, σχολιάζοντας την παρουσία Ουκρανών προσφύγων στην Αυστρία.

Προστασία των αδύναμων

Ωστόσο, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής τόνισε ότι κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον της άφιξης των εσωτερικά εκτοπισμένων και όσων έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλαδή "των ηλικιωμένων, των γυναικών και των ασθενών".
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου στις 31 Ιανουαρίου, το Κόμμα των Ελευθέρων είναι η δημοφιλέστερη πολιτική δύναμη της χώρας, υποστηριζόμενο από το 27,3% των ερωτηθέντων.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (22,3%) και των Πρασίνων (8,5%) απολαμβάνει την υποστήριξη του 30,8% του πληθυσμού, αημειώνει το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης