Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέντευξη Putin στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Tucker Carlson: Το εξετάζει το Κρεμλίνο

Συνέντευξη Putin στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Tucker Carlson: Το εξετάζει το Κρεμλίνο
Ουδέν σχόλιο επισήμως από το Κρεμλίνο
Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κρεμλίνο γίνονται συζητήσεις σχετικά με το εάν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο, Tucker Carlson, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται εδώ και ημέρες στη Μόσχα.
Δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές αναφέρει πως το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει αποκλειστεί από τη ρωσική ηγεσία και συζητείται.
Νωρίτερα πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είχε αρνηθεί να πει εάν ο πρόεδρος Putin προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο.
«Δεν μπορεί να αναμένετε από εμάς να παράσχουμε πληροφορίες για την κίνηση ξένων δημοσιογράφων» ανέφερε ο Peskov, ερωτηθείς για το εάν Carlson βρίσκεται στη Ρωσία για να πάρει συνέντευξη από τον Putin.
«Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έρχονται στη Ρωσία καθημερινά, πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται εδώ, και το καλωσορίζουμε αυτό.
Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε σε ό,τι αφορά συνεντεύξεις του προέδρου σε ξένα μέσα ενημέρωσης» υπογράμμισε ο Peskov.
Σημειώνεται πως ο Carlson είναι πρώην παρουσιαστής του αμερικανικού δικτύου Fox News που λάνσαρε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία βίντεο συνεχούς ροής ("streaming") τον Δεκέμβριο αποσκοπώντας να κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Συνέντευξη την οποία ανήρτησε στο X με τον Donald Trump τον περασμένο Αύγουστο είχε πάνω από 267 εκατομμύρια views σύμφωνα με την πλατφόρμα.
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι ο Λευκός Οίκος τρέμει στην ιδέα να πάρει συνέντευξη του Putin ο Tucker Carlson, ενώ άλλοι Αμερικάνοι γερουσιαστές χαρακτηρίζουν τον Carslon… προδότη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης