Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Δύσης στην Ουκρανία: Ξεχάστε τα – Απίθανο να πάρετε πίσω τα εδάφη από τη Ρωσία

Μήνυμα Δύσης στην Ουκρανία: Ξεχάστε τα – Απίθανο να πάρετε πίσω τα εδάφη από τη Ρωσία
Όσο πιο πολύ διαρκεί η σύγκρουση, τόσο δυσκολεύονται οι σύμμαχοι να συμφωνήσουν με τη βοήθεια στο Κίεβο
Μηνύματα στο Κίεβο ότι είναι απίθανο να του επιστραφούν τα εδάφη που έχει χάσει κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία στέλνουν οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία επισημαίνει ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη διατυπώνουν πλέον, ολοένα και περισσότερο τη θέση πως είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα αλλά με αντάλλαγμα το γεγονός ότι μέρος της επικράτειας της θα καταλήξει τελικά στη Ρωσία.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως όσο πιο πολύ διαρκεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, τόσο πιο δύσκολο είναι για τους συμμάχους να συμφωνήσουν σχετικά με την παροχή βοήθειας προς το Κίεβο.
Σύμφωνα με την El Pais, αυτό πρώτα και κύρια, αφορά τις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σχετικά με τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.
Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει την αλλαγή στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden τον Δεκέμβριο του 2023, όταν και είπε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία… για όσο το δυνατό περισσότερο έναντι της παλιότερης δέσμευσης πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τα ην Ουκρανία για όσο χρειαστεί.
Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία και ο πρόεδρος Zelensky απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε παραχώρηση εδάφους στη Ρωσία, αναφέροντας πως στόχος του είναι η επιστροφή στα σύνορα του 1991.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης