Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asia Times: Οι ΗΠΑ φοβήθηκαν πραξικόπημα του Zaluzhny στον Zelensky και έστειλαν τη Nuland

Asia Times: Οι ΗΠΑ φοβήθηκαν πραξικόπημα του Zaluzhny στον Zelensky και έστειλαν τη Nuland
Η Nuland μετέβη στο Κίεβο για να διαπραγματευτεί με τον Zaluzhny… παρά με τον Zelensky λέει το δημοσίευμα
Οι ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι ο Ουκρανός στρατηγός και αρχηγός του στρατού Valery Zaluzhny θα προχωρούσε σε πραξικόπημα κατά του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να στείλουν στο Κίεβο για διαπραγματεύσεις την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Victoria Nuland.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Asia Times, η Nuland μετέβη στο Κίεβο προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον Zaluzhny, παρά με τον Zelensky.
«Γιατί η Nuland έσπευσε στο Κίεβο;
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Λευκός Οίκος της είπε να πάει εκεί αμέσως σε περίπτωση που τα πράγματα πήγαιναν στραβά στο Κίεβο.
Προφανώς, υπήρχαν πραγματικοί φόβοι ότι ο Zaluzhny θα μπορούσε να δώσει εντολή στον στρατό και να τον χρησιμοποιήσει κατά του Zelensky» υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως η αποπομπή του Zaluzhny δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη, καθώς «κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία της λεγόμενης αντεπίθεσης του Κιέβου και τη σπατάλη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικό εξοπλισμό και προμήθειες».
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση Biden θέλει η σύγκρουση στην Ουκρανία να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους Asia Times, υπάρχει μια «κρυφή απειλή» ότι αυτό δεν θα είναι δυνατό, ειδικά σε περίπτωση μεγάλης ρωσικής επίθεσης, ενώ υπογραμμίζεται πως ο Zelensky δεν θα διαπραγματευτεί με Ρώσους εκπροσώπους, καθώς η Ουάσιγκτον αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις, καθώς τις θεωρεί, ως πιθανή ήττα του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης