Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicredit: Κέρδη 2,81 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2023 - Ενισχύει τις επιστροφές στους μετόχους

Unicredit: Κέρδη 2,81 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2023 - Ενισχύει τις επιστροφές στους μετόχους
Η UniCredit ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,81 δισ. ευρώ για το δ' τρίμηνο, έναντι 2,46 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι
Η UniCredit σχεδιάζει να ενισχύσει τις αποδόσεις στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών, αφού ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών του τέταρτου τριμήνου 2023.
Η ιταλική τράπεζα δήλωσε ότι προτίθεται να επιστρέψει 8,6 δισ. ευρώ (9,28 δισ. δολάρια) στους μετόχους που αντιστοιχούν στο 2023, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων, ή 3,35 δισ. ευρώ περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο πριν.
Αυτό θα αντιστοιχούσε στα καθαρά κέρδη που πραγματοποίησε πέρυσι.
Για το 2024, η τράπεζα αναμένει να αυξήσει τις διανομές προς τους μετόχους στα 10 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων μέσω της καθιέρωσης ενδιάμεσου μερίσματος.
Η τελική κατανομή μεταξύ μερισμάτων και επαναγορών θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς, ανέφερε η ιταλικλη τράπεζα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Καθαρά κέρδη 2,81 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2023

Η UniCredit ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,81 δισ. ευρώ για το δ' τρίμηνο, έναντι 2,46 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,6% σε 5,98 δισ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους -η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζουν οι δανειστές από τα δάνεια και πληρώνουν για τις καταθέσεις- να αυξάνονται κατά 5,7% και να αντισταθμίζουν τις μειώσεις στις αμοιβές και τα έσοδα από συναλλαγές.
Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο ότι η UniCredit θα ανακοίνωνε καθαρά κέρδη 1,21 δισ. ευρώ σε έσοδα 5,56 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συναίνεσης που παρείχε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης