Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Aίγυπτο ο Erdogan μετά τη συμφωνία για την εξαγωγή drones στις 14 Φεβρουαρίου

Στην Aίγυπτο ο Erdogan μετά τη συμφωνία για την εξαγωγή drones στις 14 Φεβρουαρίου
To ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan
Η Τουρκία συμφώνησε να παράσχει drone στην Αίγυπτο μετά την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών μετά από μια δεκαετία ρήξης, δήλωσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 ο υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Tayipp Erdogan πρόκειται να ταξιδέψει στην Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Abdel Fattah el-Sisi, στην πρώτη επίσκεψή του από τότε που η Άγκυρα και το Κάιρο αναβάθμισαν τις σχέσεις με τον διορισμό πρεσβευτών πέρυσι.
Ο Fidan είπε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό A Haber ότι ο ηγέτης της Τουρκίας θα συζητήσει με τον el-Sisi διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως το εμπόριο, την ενέργεια και την ασφάλεια.
«Η εξομάλυνση των σχέσεών μας είναι σημαντική για την Αίγυπτο για να διαθέτει ορισμένες τεχνολογίες  τις οποίες μπορεί να προμηθευτεί απο την Τουρκία.
Έχουμε μια συμφωνία να παρέχουμε (στην Αίγυπτο) μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες τεχνολογίες», είπε ο Fidan, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η διεθνής ζήτηση για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει εκτοξευθεί μετά τον αντίκτυπό τους στις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης