Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τη Hamas για μακρά κατάπαυση πυρός – Σε διαβουλεύσεις η οργάνωση

Κατάρ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τη Hamas για μακρά κατάπαυση πυρός – Σε διαβουλεύσεις η οργάνωση
Κορυφαία προτεραιότητα της Hamas είναι η ανθρωπιστική βοήθεια και η περίθαλψη των τραυματιών και μόνο τότε θα γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων
Ο δρ Azmi Bishara, συνεργάτης της κυβέρνησης του Κατάρ, δήλωσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο πρακτορείο ειδήσεων al-Arabi ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τη Hamas, μέσω των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, ότι θα είναι δύσκολο να ξαναρχίσουν οι μάχες μετά από μια μακρά παύση.
Σύμφωνα με τον Bishara, η πρόταση του Κατάρ προτείνει μια παύση τεσσάρων μηνών, αλλά δεν εγγυάται ότι η παύση θα οδηγήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
Πρόσθεσε ότι η Hamas θα απαντήσει στην πρόταση με πολλαπλές ρήτρες, και όχι απλώς ένα απλό «ναι ή όχι».
Ο Bishara ισχυρίζεται ότι η κορυφαία προτεραιότητα της Hamas είναι η ανθρωπιστική βοήθεια και η περίθαλψη των τραυματιών και μόνο τότε η ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Εσωτερικές διαβουλεύσεις

Πηγές της Hamas ανέφεραν ότι η ομάδα εξακολουθεί να συζητά για την πρόταση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων και ότι αναμένουν να δώσουν μια απάντηση για το θέμα σύντομα.
Οι πηγές, που μίλησαν με το κανάλι Al-Aqsa που συνδέεται με τη Hamas, ανέφεραν ότι συζητούν με «όλους τους εκπροσώπους από τις διάφορες φατρίες και οργανώσεις στην παλαιστινιακή πλευρά ».
Το κάνουν αυτό, σύμφωνα με τις πηγές, για να προωθήσουν τα συμφέροντα του παλαιστινιακού έθνους, το πρώτο από τα οποία είναι «να σταματήσει η επιθετικότητα, να αποκαταστήσει τη Λωρίδα της Γάζας και να απελευθερώσει τους κρατούμενους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης