Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Δύση γνωρίζει ότι τα όπλα που προμηθεύει στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται για δολοφονίες αμάχων όπως στο Lisichansk

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Δύση γνωρίζει ότι τα όπλα που προμηθεύει στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται για δολοφονίες αμάχων όπως στο Lisichansk
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αρτοποιείο στο Lisichansk ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού το Σάββατο (3/2) με αποτέλεσμα το θάνατο 28 αμάχων
Οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου γνωρίζουν καλά ότι τα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων, σχολίασε στο RIA Novosti την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 ο Rodion Miroshnik, πρεσβευτής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για όσον αφορά τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου με αφορμή το πλήγμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Lisichansk.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του LPR, Leonid Pasechnik , δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αρτοποιείο στο Lisichansk ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού το Σάββατο (3/2).
Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυξήθηκε σε 28, μεταξύ των οποίων μια έγκυος γυναίκα και ένα πεντάχρονο παιδί. Το γραφείο του στρατιωτικού διοικητή ανέφερε ότι περίπου 40 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Στις 4 Φεβρουαρίου κηρύχθηκε πένθος.
«Αυτή είναι η τρίτη ουκρανική τρομοκρατική επίθεση (βομβαρδισμός του κέντρου του Belgorod , μιας αγοράς στο Donetsk και ενός φούρνου στο Lisichansk), που κατέληξε σε μαζικό θάνατο αμάχων μέσα σε ενάμιση μήνα», είπε ο Miroshnik.

H βοήθεια στην Ουκρανία από τη Δύση

Τόνισε ότι όλες αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με φόντο «διαπραγματεύσεις» τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην ΕΕ για τη διάθεση πρόσθετων κονδυλίων και όπλων.
«Οι δυτικοί χορηγοί γνωρίζουν καλά ότι τα όπλα που προμηθεύουν χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων, αλλά αυτό το επιχείρημα ως λόγος διακοπής των προμηθειών πρακτικά δεν ακούγεται στους δυτικούς κύκλους», τόνισε ο Miroshnik.
Τόνισε ότι καταγράφονται περίπου δύο χιλιάδες πλήγματα εβδομαδιαίως σε πολιτικούς στόχους στη Ρωσία, από τους οποίους τραυματίζονται 50 έως 70 άτομα και κάθε τέταρτος πεθαίνει.
Το Lisichansk είναι μια πόλη στο LPR, που βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή.
Το καλοκαίρι του 2022, η πόλη τέθηκε υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας.
Τα ουκρανικά στρατεύματα, εγκαταλείποντας την πόλη Lisichansk στο Donbass , ανατίναξαν και κατέστρεψαν μέρος σημαντικών διοικητικών κτιρίων και σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν επίσης ζημιές ως αποτέλεσμα των μαχών.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τακτικά να βομβαρδίζουν αυτόν τον οικισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης