Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμός φούρνου Lisichansk: Στους 28 οι νεκροί, ένα παιδί ανάμεσά τους

Βομβαρδισμός φούρνου Lisichansk: Στους 28 οι νεκροί, ένα παιδί ανάμεσά τους
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.
Ο απολογισμός των νεκρών από την ουκρανική επίθεση στο Lisichansk, πόλη στην περιφέρεια του Lugansk, αυξήθηκε σε 28, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα παιδί, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων την Κυριακή 4/2, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
Σύμφωνα με το υπουργείο, 10 άνθρωποι διασώθηκαν κάτω από τα συντρίμμια έπειτα απ' αυτό για το οποίο δήλωσε πως ήταν μια ουκρανική επίθεση σε κτίριο στο οποίο στεγαζόταν αρτοποιείο στο Lisichansk.
«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται», ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.
Το Κέντρο Ενημέρωσης του Lugansk ανέφερε μέσω της Telegram ότι ο βομβαρδισμός από αμερικανικά συστήματα ρουκετών HIMARS πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, το απόγευμα.
Το Reuters σημειώνει πως από το σχήμα και το χρώμα του κτιρίου και από άλλες ενδείξεις μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία που εμφανίζεται στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Αντιστοιχεί σε μια τοποθεσία στους χάρτες της Google που αναφέρεται ως Εστιατόριο Adriatic στην Οδό Μοσκόφσκα του Lisichansk .
Εντούτοις το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή πότε έγινε η βιντεοσκόπηση ούτε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες της αναφοράς, που προέρχεται από μια περιοχή την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε το 2022.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει καμιά δήλωση για το επεισόδιο.
Μόνο περίπου το ένα δέκατο του πληθυσμού των 110.000 κατοίκων που είχε το Lisichansk πριν από τον πόλεμο, παραμένει στην πόλη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης