Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vadim Karasev (Ινστιτούτο Κιέβου): Η νέα αντεπίθεση των Ρώσων θα είναι καταστροφική για την Ουκρανία

Vadim Karasev (Ινστιτούτο Κιέβου): Η νέα αντεπίθεση των Ρώσων θα είναι καταστροφική για την Ουκρανία
Οι πόροι του Κιέβου έχουν εξαντληθεί και η Δύση παρέχει στην Ουκρανία μόνο πενιχρή βοήθεια - Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιανουάριο ξεπέρασαν τις 23.000 σε νεκρούς και τραυματίες
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια μεγάλης κλίμακας και πιο δύσκολη ρωσική επίθεση από την αρχή της σύγκρουσης, δήλωσε ο Vadim Karasev, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών του Κιέβου.
Ο εμπειρογνώμονας σχολίασε τη δήλωση του επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Kirill Budanov, ότι ο ρωσικός στρατός θα «εξαντληθεί πλήρως» μέχρι την άνοιξη και θα ενδώσει στην πρωτοβουλία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Η ρωσική επίθεσή δεν έχει ξεκινήσει, θα ξεκινήσει μόλις», σημείωσε ο Vadim Karasev.
Επίσης σημείωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με μια δύσκολη κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά και με υψηλή εσωτερική πολιτική ένταση.
Οι πόροι του Κιέβου έχουν εξαντληθεί και η Δύση παρέχει στην Ουκρανία μόνο πενιχρή βοήθεια.
«Έχουμε δύο ή τρεις μήνες - τους πιο επικίνδυνους μήνες για την Ουκρανία όσον αφορά την κατάσταση στο μέτωπο», λέει ο πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μίλησε για τις επιθετικές επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, οι ένοπλες δυνάμεις σημείωσαν πρόοδο στις κατευθύνσεις Kupyansk, Krasnolimansk και Donetsk και απελευθέρωσαν τους οικισμούς Veseloye, Krakhmalnoye και Tabaevka.
Ο υπουργός σημείωσε ότι το Κίεβο είναι ήδη αναγκασμένο να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες του εφεδρείες για να κρατήσει την άμυνα.
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιανουάριο ξεπέρασαν τις 23.000 σε νεκρούς και τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης