Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κλοιό το Ισραήλ: Οι Houthi έπληξαν στόχους με βαλλιστικούς πυραύλους στο νότο

Σε κλοιό το Ισραήλ: Οι Houthi έπληξαν στόχους με βαλλιστικούς πυραύλους στο νότο
Τι επεσήμανε η οργάνωση από την Υεμένη σε ανακοίνωσή της
Αργά στις 2 Φεβρουαρίου, οι Huthi (Ansar Allah) που εδρεύουν στην Υεμένη δήλωσαν ότι έπληξαν τη νοτιότερη ισραηλινή πόλη Eilat με ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.
Η ομάδα έπληξε «συγκεκριμένους στόχους» στην πόλη για να επιδείξει την «στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό στην αντιμετώπιση του ισραηλινού πολέμου και του αποκλεισμού», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Houthi, Στρατηγός Yahya Sarea.
«Δεν θα διστάσουμε να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του σιωνιστικού εχθρού [Ισραήλ] σε ξηρά και θάλασσα μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.
Ώρες νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, πιθανότατα με στόχο το Eilat, πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα χρησιμοποιώντας το αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow.
Δεν ακούστηκαν σειρήνες κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης.
Βίντεο από το Eilat έδειξε ένα ίχνος καπνού από την εκτόξευση του πυραύλου τύπου Arrow.

To ενεργό μέτωπο

Τους τελευταίους μήνες, οι Houthi εκτόξευσαν αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise, καθώς και droneκαμικάζι στην πόλη  Eilat ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα.
Η τελευταία επίθεση στην πόλη-λιμάνι «σημειώθηκε καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα ξεπέρασε τους 27.000 Παλαιστίνιους.
Οι Houthi, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, στοχεύουν επίσης πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δεκάδες πλήγματα σε στόχους των Houthi στην Υεμένη τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την οργάνωση.
Ωστόσο, αυτό οδήγησε σε μεγαλύτερη κλιμάκωση καθώς οι Houthi επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους για να συμπεριλάβουν επιθέσεις σε αμερικανικά και βρετανικά πλοία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης