Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξοργισμένη η Ουκρανία με τον Πολωνό πρόεδρο για τη ρωσική ιστορία της Κριμαίας

Εξοργισμένη η Ουκρανία με τον Πολωνό πρόεδρο για τη ρωσική ιστορία της Κριμαίας
Σφοδρές ουκρανικές αντιδράσεις για δηλώσεις του Πολωνού προέδρου σχετικά με τη ρωσική ιστορία της Κριμαίας
Σχετικά Άρθρα
Έντονα αντέδρασε το Κίεβο στις δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Andrzej Duda περί μεγάλης ρωσικής ιστορίας της Κριμαίας.
Ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Πολωνία, Vasyl Zvarych, δήλωσε ότι η Κριμαία είναι ουκρανική και η προσωρινή κατοχή της χερσονήσου «είναι έγκλημα πολέμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για το οποίο η επιτιθέμενη χώρα θα τιμωρηθεί σίγουρα».
Από την πλευρά του, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski τόνισε ότι η Πολωνία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
Μετά το μπαράζ επικρίσεων, ο Duda έκανε μια νέα δήλωση στην οποία υπενθύμισε ότι ήταν στο πλευρό της Ουκρανίας από τις πρώτες μέρες της εισβολής.
Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι επιθετική χώρα και ότι η κατοχή ουκρανικών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, είναι έγκλημα πολέμου.

Οι δηλώσεις Duda που προκάλεσαν την οργή του Κιέβου

Νωρίτερα ο Duda αμφέβαλε έντονα για το ενδεχόμενο η Ουκρανία να πάρει τον έλεγχο της Κριμαίας.
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η χερσόνησος έχει ιδιαίτερη σημασία από ιστορική άποψη.
«Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξουμε την ιστορία, η Κριμαία βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός διπλωμάτης Chas Freeman δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα πετύχει να καταλάβει την Κριμαία, το Donbass, τη Zaporizhia ή την Kherson, ενώ θα μπορούσε να χάσει περισσότερα εδάφη.
Η Κριμαία έγινε ξανά ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2014 μετά από πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Περίπου το 96,77 % των ψηφοφόρων της δημοκρατίας και το 95,6% των κατοίκων της μεγαλύτερης πόλης της Κριμαίας Σεβαστούπολης ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης