Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Ανούσιες και επιπόλαιες οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Να παραδεχθούμε ότι απέτυχαν

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Ανούσιες και επιπόλαιες οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Να παραδεχθούμε ότι απέτυχαν
Με ένα νέο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, η ήδη αποτυχημένη πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φαίνεται ακόμη πιο επιπόλαιη.
Η δέκατη τρίτη δέσμη δεν μπορεί παρά να είναι «για το φαίνεσθαι», αφού ουσιαστικά δεν υπάρχουν ρωσικοί οργανισμοί, βιομηχανίες και άνθρωποι που να μην περιλαμβάνονται στις κυρώσεις. στους σχετικούς καταλόγους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας Peter Szijjártó το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024.
Στο τέλος μιας  άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες είπε ότι οι κοινοτικές χώρες σχεδίαζαν να υιοθετήσουν το δέκατο τρίτο πακέτο κυρώσεων για την επέτειο της έναρξης της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μόνο για να «μπορούμε να πούμε ότι το κάναμε».
«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η επιθυμία καθιστά την ήδη αποτυχημένη πολιτική κυρώσεων ακόμη πιο επιπόλαιη, επειδή θέλουν ξεκάθαρα να συντάξουν ένα πακέτο για τα μάτια του κόσμου.
Νομίζω ότι είναι καιρός να δουν ότι η πολιτική κυρώσεων έχει αποτύχει εντελώς και δεν θα χρειαστεί να εκτεθεί η ΕΕ σεένα πιο επιπόλαιο δρόμο από ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο», είπε ο Szijjártó σε Ούγγρους δημοσιογράφους σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Τόνισε ότι «όλοι πρέπει να κάνουν μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να βρουν τέτοιους οργανισμούς, βιομηχανίες ή άτομα που δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων και οι οικογένειές τους δεν περιλαμβάνονται στις λίστες κυρώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης