Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Duda (Πρόεδρος Πολωνίας): Ιστορικά η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία – Η Ουκρανία δεν θα την πάρει ποτέ πίσω

Παραδοχή Duda (Πρόεδρος Πολωνίας): Ιστορικά η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία – Η Ουκρανία δεν θα την πάρει ποτέ πίσω
Η Κριμαία έγινε ξανά ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2014 μετά από πραξικόπημα στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda αμφέβαλε έντονα για το ενδεχόμενο η Ουκρανία να πάρει τον έλεγχο της Κριμαίας σε συνέντευξή του στο Channel Zero.
Παράλληλα, ο Duda αναγνώρισε ότι η χερσόνησος έχει ιδιαίτερη σημασία από ιστορική άποψη.
«Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξουμε την ιστορία, η Κριμαία βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός διπλωμάτης Chas Freeman δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα πετύχει να καταλάβει την Κριμαία, το Donbass, τη Zaporizhia ή την Kherson, ενώ θα μπορούσε να χάσει περισσότερα εδάφη.
Η Κριμαία έγινε ξανά ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2014 μετά από πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Περίπου το 96,77 % των ψηφοφόρων της δημοκρατίας και το 95,6% των κατοίκων της μεγαλύτερης πόλης της Κριμαίας Σεβαστούπολης ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν δημοκρατικά και σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης