Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ανεκδιήγητος Borrell για να μη χάσει το... βούτυρο, ζητά πόλεμο με τη Ρωσία – Medvedev: Στήριξη στα εθνικά κόμματα της ΕΕ, τα φοβούνται οι ελίτ

Ο ανεκδιήγητος Borrell για να μη χάσει το... βούτυρο, ζητά πόλεμο με τη Ρωσία  – Medvedev: Στήριξη στα εθνικά κόμματα της ΕΕ, τα φοβούνται οι ελίτ
Γεράκι του πολέμου ...εκ του ασφαλούς ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ - Ο τραγικός Borrell προτρέπει τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Ο τραγικός και πολύ κατώτερος των περιστάσεων επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, που θα έπρεπε να εργάζεται για ειρηνική επίλυση όλων των κρίσεων, εμφανίζεται ως θιασώτης του πολέμου και μάλιστα ενός πολέμου καταστροφικού για την ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.
Σχολίασε τη διεθνή κατάσταση στο προσωπικό του blog του με τη διάσημη λατινική έκφραση: «Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο».
«Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, προτιμούν πάντα το βούτυρο από τα όπλα, αλλά χωρίς επαρκή όπλα μπορεί σύντομα να βρεθούμε χωρίς βούτυρο. "Si vis pacem, para bellum" - αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», έγραψε ο Ισπανός διπλωμάτης που αποδεικνύεται γεράκι του πολέμου...εκ του ασφαλούς.

«Να αυξήσουμε τις στρατιωτικές δαπάνες» 

Ο Borrell πρόσθεσε ότι υπάρχει τώρα μια πολύ τεταμένη οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολο να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την ανάπτυξη αμυντικών δυνατοτήτων.
«Ωστόσο, αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ασφάλειά μας», συνεχίζει προκλητικά ο Ισπανός αξιωματούχος.
Το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως περισσότερα πυρομαχικά, αλλά η ΕΕ απέχει πολύ από αυτόν τον στόχο, παραδέχτηκε.
«Η παγκόσμια έλλειψη πυρομαχικών, τα προβλήματα στην επιμελητεία και ο απαραίτητος χρόνος για νέες επενδύσεις έχουν γίνει οι λόγοι για την καθυστέρηση της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία», εκτιμά ο ανεκδιήγητος επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Γεράκι και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας - Έτοιμη για απάντηση, εάν χρειαστεί, η Ρωσία 

Σύμφωνα το Responsible Statecraft η Ουκρανία δεν έχει όπλα και η δυτική βοήθεια μειώνεται δραματικά.
Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ζήτησε από τη χώρα του και την Ευρώπη να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση «απειλών που προέρχονται από τη Ρωσία».
Επιπλέον, κατά τη γνώμη του, η Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί να «αποζημιώσει» την Ουκρανία για την έλλειψη αμερικανικής βοήθειας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για νέα χρηματοδότηση.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Ταυτόχρονα, παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά σε ισότιμη βάση, και η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία προς τη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης.
Όπως σημείωσε ο Vladimir Putin η Ρωσία δεν επιθυμεί μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά αν κάποιος τη θέλει, τότε είναι έτοιμη για αυτήν.

Medvedev: Στήριξη στα εθνικά κόμματα της Δύσης, τα φοβούνται οι ελίτ


Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και με πολιτικούς όπως ο πολεμοχαρής Borrell στην εξουσία, τονίζει την ανάγκη η Ρωσία να υποστηρίξει τους μη συστημικούς πολιτικούς της αντιπολίτευσης και τα κόμματά τους στη Δύση, υπονοώντας τους εθνικούς πολιτικούς σχηματισμούς.
Ο Medvedev εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η έλευση τέτοιων κομμάτων στην εξουσία στη Δύση μπορεί να βελτιώσει ριζικά το πολιτικό τοπίο και για αυτό και οι σημερινές ελίτ τα φοβούνται.
Κατά τη γνώμη του, οι νέοι πολιτικοί είναι πιο επαρκείς από τα παραδοσιακά δυτικά κόμματα».
«Αυτή η ακόμη ακανόνιστη αντιπολίτευση σήμερα βλέπει ξεκάθαρα όλα τα κακά της παρούσας φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας τάξης», έγραψε.
Σύμφωνα με τον Medvedev η Δύση είναι προσηλωμένη στη διατήρηση της εξουσίας, στο μπλοκάρισμα των ευκαιριών για ελεύθερη ανάπτυξη και στη χειραγώγηση της συνείδησης ολόκληρων εθνών, γι' αυτό δημιουργούνται νέες συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου και οι παλιές συγκρούσεις οξύνονται.
Παράλληλα ο Medvedev έστειλε και μία ιδιαίτερα αυστηρή προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ για τα παιχνίδια πολέμου που παίζει στην Ευρώπη.
Όπως ξεκαθάρισε ο Ρώσος αξιωματούχος, η Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ, κάτι που είναι ξεκάθαρο σε οποιονδήποτε είναι λογικός στη Δύση.
Σχολιάζοντας την άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ, τη μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σημείωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία «παίζει με τη φωτιά και με πολύ επικίνδυνο τρόπο».
«Δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε σε κανένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ.
Αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους τους λογικούς ανθρώπους στη Δύση.
Ωστόσο, εάν παρασυρθούν παίζοντας και καταπατήσουν την ακεραιότητα της χώρας μας, θα λάβουν αμέσως την κατάλληλη απάντηση», είπε ο Medvedev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει ένας μεγάλος πόλεμος που το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αποφύγει».
Η άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ διεξάγεται στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο. 31 κράτη μέλη και η Σουηδία που θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις ασκήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης