Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell, «Gymnich»: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί η Μέση Ανατολή - Έκκληση προς όλους για άμεση αποκλιμάκωση

Borrell, «Gymnich»: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί η Μέση Ανατολή - Έκκληση προς όλους για άμεση αποκλιμάκωση
Ζούμε σε μια κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σε ολόκληρη την περιοχή, τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως κρίσιμη μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ, και φοβάται ότι είναι έτοιμη να ξεφύγει από τον έλεγχο οπότε και ζητά αποκλιμάκωση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell κατά την άφιξή του σε άτυπη συνάντηση της ΕΕ υπουργών Εξωτερικών.
«Επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά ότι η Μέση Ανατολή είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί», είπε ο Borrell στους δημοσιογράφους.
"Καλούμε όλους να προσπαθήσουν να αποφύγουν μια κλιμάκωση.
Ζούμε σε μια κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σε ολόκληρη την περιοχή", τόνισε.
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ επεσήμανε ότι δεν γνώριζε τη θέση των υπουργών των κρατών της ΕΕ και δεν περίμενε συγκεκριμένες αποφάσεις το Σάββατο 3/2, καθώς η συνάντηση στις Βρυξέλλες είναι άτυπη.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν τέσσερις σειρές επιδρομών σε θέσεις φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών που έχουν αναπτυχθεί στο Κυβερνείο Deir Ezor της Συρίας.
Οι εγκαταστάσεις των παραστρατιωτικών ομάδων στην περιοχή της ερήμου Mayadin και ανατολικά της πόλης Abu Kamal κοντά στα σύνορα με το Ιράκ βομβαρδίστηκαν.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έπληξε επίσης θέσεις φιλοϊρανικών ένοπλων ομάδων κοντά στο χωριό Al Qaim στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους, είχαν στόχο τη Δύναμη Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC, επίλεκτες μονάδες των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων) και συναφείς ομάδες.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath μετέδωσε ότι τουλάχιστον 18 μέλη των φιλοϊρανικών ένοπλων ομάδων σκοτώθηκαν όταν η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ ως αποτέλεσμα των αμερικανικών επιδρομών.
Όλοι όσοι σκοτώθηκαν στο Ιράκ ήταν μέλη μιας σιιτικής πολιτοφυλακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης