Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς στέλνει στην Ουκρανία παροπλισμένους πυραύλους CRV7 του 1980 - Κοροϊδία του Trudeau στον Zelensky

Ο Καναδάς στέλνει στην Ουκρανία παροπλισμένους πυραύλους CRV7 του 1980 - Κοροϊδία του Trudeau στον Zelensky
Ο Καναδάς σχεδιάζει να μεταφέρει πυραύλους αέρος-εδάφους CRV7 στην Ουκρανία που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1980 και τέθηκαν εκτός υπηρεσίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000
Σχετικά Άρθρα
Οι χώρες της συλλογικής Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εξακολουθούν να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Καναδάς σχεδιάζει να μεταφέρει πυραύλους αέρος-εδάφους CRV7 στην Ουκρανία που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1980 και τέθηκαν εκτός υπηρεσίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
«Οι Συντηρητικοί απαιτούν από την κυβέρνηση των Φιλελευθέρων να χορηγήσει στην Ουκρανία δεκάδες χιλιάδες πλεονάζοντες πυραύλους αέρος-εδάφους που ήταν προγραμματισμένο να καταργηθούν», ανέφερε το CBC.
Αυτή τη στιγμή, ο Καναδάς έχει περίπου 83.300 πυραύλους στο οπλοστάσιό του, μέρος των οποίων είναι ήδη χωρίς κεφαλές, σύμφωνα με το CBC.
Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά, Pierre Poilievre, απαιτεί επίσης να σταλούν αυτά τα πυρομαχικά στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καλύτερο να δοθούν αυτά τα όπλα στην Ουκρανία παρά να υποχρεωθούν οι Καναδοί να πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια για να τα παροπλίσουν.

Κοροϊδία του Trudeau στον Zelensky

Νωρίτερα, την 1η Ιανουαρίου 2024, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε συνομιλίες με τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau,
ευχαριστώντας τον ιδιαίτερα για την παράδοση πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας και βλημάτων NASAMS.
Ωστόσο, αργότερα, στις 9 Ιανουαρίου, το CTV News ανέφερε ότι το Κίεβο δεν είχε λάβει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας NASAMS που ο Καναδάς είχε υποσχεθεί να αγοράσει από τις ΗΠΑ για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
Ο πύραυλος αέρος-εδάφους CRV7, ένα ξεπερασμένο όπλο
από το παρελθόν, δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω της προόδου της τεχνολογίας και της ανάπτυξης πιο εξελιγμένων πυραύλων.
Σχεδιασμένοι για χρήση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, α
υτοί οι πύραυλοι έχουν αντικατασταθεί από πιο ακριβείς, ταχύτερους και πιο ευέλικτους με μεγαλύτερη εμβέλεια, χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και συστήματα καθοδήγησης ακριβείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης