Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ, Συρία - Αυξάνουν την ένταση και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ, Συρία - Αυξάνουν την ένταση και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή
Η ιρανική ανακοίνωση απέφυγε ωστόσο κάθε αναφορά σε «αντίποινα»
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια της νύχτας στο Ιράκ και στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τα «παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» των δύο χωρών.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Nasser Kanaani ανέφερε σε μία δήλωση πως οι επιθέσεις συνιστούν «μια παρακινδυνευμένη ενέργεια και άλλο ένα στρατηγικό λάθος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών που θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο να αυξηθεί ένταση και η αστάθεια στην περιοχή».
Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα σε περισσότερους από 85 στόχους που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και πολιτοφυλακών τις οποίες υποστηρίζουν, σε αντίποινα για την επίθεση με drone στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ανέφερε αν Ιρανοί σκοτώθηκαν κατά τα πλήγματα αυτά ούτε έκανε λόγο για ενδεχόμενα αντίποινα.
Όπως είπε, τα πλήγματα είναι «μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας, του διεθνούς δικαίου και μια κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
«Οι αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης έχουν στόχο να ικανοποιήσουν τους σκοπούς του σιωνιστικού καθεστώτος», είπε ακόμη ο Kanaani, αναφερόμενος στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης