Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Επίθεση ISIS κατά Παλμύρας - Assad: O ΗΠΑ χρησιμοποιούν όλα τα βρώμικα μέσα και υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Συρία: Επίθεση ISIS κατά Παλμύρας - Assad: O ΗΠΑ χρησιμοποιούν όλα τα βρώμικα μέσα και υποστηρίζουν την τρομοκρατία
Στο προσκήνιο και το ISIS, εξαπέλυσε επίθεση κατά φιλοϊρανών μαχητών στην κεντρική Συρία
(Upd 1). Στην κεντρική Συρία, παράλληλα με τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 2/2, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον εγκατάστασης όπου έχουν τη βάση τους μαχητές προσκείμενοι στο Ιράν, στην περιοχή της Παλμύρας, στο κέντρο της χώρας, ανέφερε ΜΚΟ.
Κατά την επίθεση πέντε φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν.
«Πέντε φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν» στην επίθεση στην έρημο της Παλμύρας, είπε ο Rami Abdel Rachman, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωσης με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.
Στις 9 Ιανουαρίου, τζιχαντιστές του ISIS είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 14 στρατιωτικούς του καθεστώτος στην ίδια περιοχή, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τον τελευταίο μήνα το ISIS έχει κλιμακώσει ξανά τις επιθέσεις του εναντίον δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο Assad, με ορμητήριο κυρίως την έρημο, όπου αναδιπλώθηκαν μέλη του καθώς κατέρρεε το «χαλιφάτο» τους, στα τέλη του 2019, κι απώλεσαν αχανείς περιοχές που έλεγχαν στη Συρία.

Συρία: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν όλα τα βρώμικα μέσα και υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας, από την πλευρά του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στόχευσαν μια σειρά από τοποθεσίες και πόλεις στην ανατολική περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου ο στρατός του Assad δίνει ακόμη μάχες με το ISIS και τόνισαν ότι ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν όλα τα βρώμικα μέσα και δεν διστάζουν να υποστηρίξουν την τρομοκρατία.
«Η περιοχή που στοχεύουν οι αμερικανικές επιθέσεις στην ανατολική Συρία είναι η ίδια περιοχή όπου ο συριακός αραβικός στρατός πολεμά τα υπολείμματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS», αναφέρει το υπουργείο.
«Άμαχοι και στρατιωτικό προσωπικό σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι στρατιωτικές τους δυνάμεις εμπλέκονται και συμμαχούν με αυτόν τον οργανισμό και εργάζονται για να τον αναβιώσουν ως εργαλείο πεδίου τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ με όλα τα βρώμικα μέσα.
Η επιθετικότητα των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής τα ξημερώματα σήμερα δεν έχει καμία άλλη δικαιολογία παρά μια προσπάθεια αποδυνάμωσης του συριακού αραβικού στρατού και των συμμάχων του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Στρατός: Η αμερικανική κατοχή του συριακού εδάφος δεν μπορεί πια συνεχιστεί

Η αμερικανική κατοχή του συριακού εδάφους «δεν μπορεί πια να συνεχιστεί», δήλωσε ο συριακός στρατός, την επομένη των αμερικανικών πληγμάτων που, σύμφωνα με το στρατό, προκάλεσαν νεκρούς, τραυματίες και «σημαντικές ζημιές».
Τα πλήγματα αυτά, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε τρεις αμερικανούς στρατιώτες στα τέλη Ιανουαρίου σε βάση στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, προκάλεσαν «το θάνατο αριθμού αμάχων και στρατιωτών, τραυματισμούς άλλων και σημαντικές ζημιές», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.
«Η κατοχή ορισμένων τμημάτων του συριακού εδάφους από τις αμερικανικές δυνάμεις δεν μπορεί πια να συνεχιστεί», πρόσθεσε ο συριακός στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης