Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Blinken στη Μέση Ανατολή – Στόχος η απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα μία παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Ο Blinken στη Μέση Ανατολή – Στόχος η απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα μία παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα
Ο Blinken θα μεταβεί κυρίως στο Κατάρ και την Αίγυπτο, χώρες που ενεργούν ως διαμεσολαβητές, όπως και στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Σαουδική Αραβία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken θα ασκήσει πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα μια παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε τo State Department.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 8 του μηνός για να εργαστεί για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Hamas και για να διασφαλίσει μια ανθρωπιστική παύση, σύμφωνα με το υπουργείο του.
Ο Blinken θα μεταβεί κυρίως στο Κατάρ και την Αίγυπτο, χώρες που ενεργούν ως διαμεσολαβητές, όπως και στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Σαουδική Αραβία για το πέμπτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που άρχισε η σύγκρουση μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών «θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας που θα εγγυάται την απελευθέρωση όλων των εναπομεινάντων ομήρων και θα περιλαμβάνει μια ανθρωπιστική παύση για παροχή αυξημένης και σε σταθερή βάση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miller.
Εκπρόσωποι του Κατάρ, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών συναντήθηκαν στο Παρίσι την Κυριακή για να συζητήσουν την πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης