Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Προμηθεύθηκε δύο νέα συστήματα αεράμυνας - «Μπορούν να ανακόψουν κάθε απειλή» ισχυρίζεται ο Zelensky

Ουκρανία: Προμηθεύθηκε δύο νέα συστήματα αεράμυνας - «Μπορούν να ανακόψουν κάθε απειλή» ισχυρίζεται ο Zelensky
O Ουκρανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε από ποια χώρα προμηθεύθηκε τα συστήματα αεράμυνας
Δύο ακόμη συστήματα αεράμυνας έφτασαν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky, υποστηρίζοντας πως τα εν λόγω συστήματα «μπορούν να ανακόψουν κάθε απειλή».
«Δύο άλλα συστήματα αεράμυνας έφτασαν στην Ουκρανία. Όλες οι λεπτομέρειες, φυσικά, δεν πρέπει να συζητούνται δημόσια», τόνισε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές «εργάζονται εδώ και μήνες σε διαφορετικά επίπεδα» για την παράδοση αυτών των εξοπλισμών, οι οποίες υποτίθεται ότι «ανακόπτουν τα πάντα».
Δεν διευκρίνισε από πού προέρχονται τα συστήματα, ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επαρκούν.
«Προς το παρόν, τα συστήματα δεν επαρκούν ακόμη για την πλήρη προστασία της Ουκρανίας» εξήγησε.



Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Yuriy Ignat, είχε δηλώσει ότι το Κίεβο είχε λάβει σχετικά λίγα συστήματα αεράμυνας, παρά τις υποσχέσεις από τη Δύση.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι δυτικές χώρες μετέφεραν στο Κίεβο, μεταξύ άλλων, τα συστήματα αεράμυνας SAMP-T, Patriot, IRIS-T, NASAMS και Crotale, αλλά οι ουκρανικές αρχές έχουν διαμηνύσει ότι ακόμα κι αυτά συστήματα δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική ισχύ.
Όπως παραδέχτηκε προηγουμένως ο Ignat, η αιχμή του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας παραμένει η σοβιετική τεχνολογία.
Από την πλευρά του, ο Zelensky έχει επισημάνει ότι είναι πολύ δύσκολο για το Κίεβο να συνεργαστεί με δυτικούς εταίρους στο θέμα της προμήθειας πρόσθετων συστημάτων Patriot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης