Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ignat (Αεροπορία Ουκρανίας): Δεν έχουμε συστήματα αεράμυνας – Η Δύση δεν τηρεί τις υποσχέσεις της

Ignat (Αεροπορία Ουκρανίας): Δεν έχουμε συστήματα αεράμυνας – Η Δύση δεν τηρεί τις υποσχέσεις της
Χρειαζόμαστε πολλά άλλα διάφορα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας που κατηγόρησε ΗΠΑ και Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατός της Ουκρανίας στερείται συστημάτων αεράμυνας, παρά τις υποσχέσεις της Δύσης να ικανοποιήσει το σύνολο της απαίτησής της, δήλωσε ο Yury Ignat εκπρόσωπος της διοίκησης της ουκρανικής αεροπορίας. 
«Έρχονται πολλές δηλώσεις από διάφορες χώρες, από διάφορους εκπροσώπους και μερικές φορές φαίνεται ότι έχουμε πολλά από όλα.
Όχι, δεν έχουμε τα πάντα και αυτά που έχουμε, είναι λίγα.
Χρειαζόμαστε πολλά άλλα διάφορα συστήματα αεράμυνας.
Η Γερμανία έχει υποσχεθεί περισσότερα IRIS-T.
Περιμένουμε επίσης αμερικανικούς Patriot.
Φυσικά, θέλουμε περισσότερα από αυτά τα συστήματα», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rada όταν ρωτήθηκε εάν η ασπίδα αεράμυνας της Ουκρανίας θα μπορούσε να ενισχυθεί άμεσα.

Εξαντλούνται τα αποθέματα

Σύμφωνα με τον Ignat, το Κίεβο συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τις χώρες εταίρους του για αυτό το θέμα.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan την Παρασκευή (2/2/2024), ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας Andrey Yermak είπε ότι η χώρα χρειάζεται πολύ ένα ενισχυμένο σύστημα αεράμυνας.
Την προηγούμενη μέρα, ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Valery Zaluzhny αποκάλυψε ότι τα αποθέματα πυραύλων, πυρομαχικών, πυρών αεράμυνας που έχουν στείλει οι δυτικοί εταίροι στο Κίεβο εξαντλούνται λόγω των έντονων πολεμικών επιχειρήσεων και των παγκόσμιων ελλείψεων.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι δυτικές χώρες προμήθευσαν το Κίεβο με συστήματα αεράμυνας SAMP-T, Patriot, IRIS-T, NASAMS και Crotale, αλλά η ουκρανική πλευρά λέει ότι χρειάζεται περισσότερα.
Όπως είπε ο Ignat νωρίτερα, η ασπίδα αεράμυνας της Ουκρανίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα όπλα της Σοβιετικής εποχής.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο για το Κίεβο να συνεργαστεί με δυτικούς εταίρους για το ζήτημα των πρόσθετων προμηθειών Patriot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης