Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί είναι απίθανο οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν

Γιατί είναι απίθανο οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν
Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν επισημάνει ότι έχουν εγκριθεί σχέδια για μια σειρά επιδρομών κατά στόχων στο Ιράκ και τη Συρία
Μία επίθεση στο Ιράν θα ήταν ένα καταστροφικό λάθος για την Ουάσιγκτον, καθώς οι ΗΠΑ είναι εσωτερικά πολύ αδύναμες για να ξεκινήσουν μια νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, Seyed Mohammad Marandi στο Sputnik.
Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν επισημάνει ότι έχουν εγκριθεί σχέδια για μια σειρά επιδρομών κατά στόχων στο Ιράκ και τη Συρία.
Αυτό θα ήταν ως απάντηση σε μια πρόσφατη επίθεση με drone εναντίον αμερικανικού προσωπικού στη Μέση Ανατολή - η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις στρατιώτες και άφησε πίσω της 34 τραυματίες.
Στον απόηχο του χτυπήματος το Bloomberg μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει ένα κρυφό χτύπημα στο Ιράν ή Ιρανούς αξιωματούχους ως πιθανές επιλογές.
Ωστόσο, ο Marandi ότι η άμεση στόχευση του Ιράν θα ήταν ένα μεγάλο λάθος για την Ουάσιγκτον.
Πάντως θεωρεί ότι αυτό το σενάριο είναι απίθανο, δεδομένης της πυραυλικής άμυνας και των δυνατοτήτων drones του Ιράν, καθώς και της ευπάθειας των βάσεων των ΗΠΑ που είναι διάσπαρτες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
«Ας υποθέσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν το Ιράν», είπε.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάσεις σε όλο τον Περσικό Κόλπο.
Οι Ιρανοί θα χτυπήσουν αυτές τις βάσεις και στη συνέχεια οι Ιρανοί θα τιμωρήσουν επίσης εκείνες τις χώρες που φιλοξενούν αυτές τις βάσεις», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης