Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ναυάγιο η Γάζα για τη δημοφιλία του Joe Biden - «Αυτός ο πόλεμος παρατράβηξε» λένε οι Αμερικανοί

ΗΠΑ: Ναυάγιο η Γάζα για τη δημοφιλία του Joe Biden - «Αυτός ο πόλεμος παρατράβηξε» λένε οι Αμερικανοί
Oι μισοί ενήλικες Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος στη Γάζα «έχει παρατραβήξει», ενώ μόλις 31% εγκρίνει τη διαχείριση της κατάστασης από τον Biden
Ο πόλεμος στη Γάζα έχει άμεσο αντίκτυπο για τον Αμερικανό Πρόεδρο Joe Biden, καθώς ακόμα και ένα μεγάλο μέρος των ίδιων των Δημοκρατικών ψηφοφόροι εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του προς τον Λευκό Οίκο.
Συγκεκριμένα 6 στους 10 μη λευκούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και επτά στους δέκα όσον αφορά τους κάτω των 45, δηλώνουν την αντίθεσή τους για το ό, τι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον πόλεμο στο Ισραήλ.
Αυτός είναι και ο λόγος που η εκστρατεία του Biden έχει αρχίσει να προσεγγίζει περισσότερο τις κοινωνικές κατηγορίες των μαύρων, ισπανόφωνων, μουσουλμάνων, αλλά και των νεαρότερων ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardian, δείχνει ότι οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος στη Γάζα «έχει παρατραβήξει», ενώ μόλις το 31% εγκρίνουν τη διαχείριση της κατάστασης από τον Biden, από το οποίο το 46% είναι μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων.
Όσον αφορά τους νέους, επτά στους δέκα μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων λένε το ίδιο.
Συνολικά, το 50% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί ότι «έχει παρατραβήξει» η επίθεση του Ισραήλ.
Στους Ρεπουμπλικανούς το ποσοστό έχει φτάσει στο 33% από 18% που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρεί ότι η κατάσταση «έχει παρατραβήξει». Στους Ανεξάρτητους το ποσοστό είναι 52% από 39% που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο.
Παρ’ ότι φαίνεται καθαρά η δυσαρέσκεια των Αμερικανών για τον πόλεμο, αυτό δε σημαίνει ότι ευνοούνται οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι θα είχαν σαφέστατα ακόμα πιο σκληρή στάση.
Στο Michigan, ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε και αντιμέτωπος με διαδηλωτές που τον καλούν να επιδιώξει εκεχειρία. 



Εξάλλου, το Michigan είναι μία από τις πιο καίριες Πολιτείες που στις προηγούμενες εκλογές την κέρδισε ο νυν πρόεδρος και τώρα κατάφερε να εξασφαλίσει με ενθουσιασμό τη στήριξη των συνδικάτων εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία που είναι μία πολύ σημαντική στήριξη.
Η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Nikki Haley, κάλεσε τον Biden να αναλάβει δράση απέναντι στο Ιράν μετά το θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, ενώ έστρεψε τα βέλη της και προς τον εσωκομματικό της αντίπαλο, Donald Trump, για τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύει η εκστρατεία του για νομικές αμοιβές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης