Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα πλήγματα κατά των Houthis από ΗΠΑ και Βρετανία - Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Hajjah της Υεμένης

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα πλήγματα κατά των Houthis από ΗΠΑ και Βρετανία - Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Hajjah της Υεμένης
ΗΠΑ και ΗΒ πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτική βάση των Houthis, στην περιοχή Al-Jar
Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τέσσερις άγριες επιδρομές σε θέσεις και εγκαταστάσεις του σιιτικού κινήματος των Houthis, στην επαρχία Hajjah της Υεμένης, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, όπως μετέδωσαν πηγές των ανταρτών σε ρωσικά μέσα.
«Αμερικάνικα και βρετανικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτική βάση των ανταρτών, στην περιοχή Al-Jar του Abbas, στην παράκτια επαρχία Hajjah στην Ερυθρά Θάλασσα»
τόνισε σχετικά η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.

hajjah_yemen.JPG

Στα μέσα Νοεμβρίου, το κίνημα των Houthis, το οποίο ελέγχει μεγάλο μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης και υποστηρίζεται από το Ιράν, άρχισε να επιτίθεται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, προκαλώντας πτώση της ναυτιλιακής κίνησης μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.
Τα μέλη της σιιτικής οργάνωσης έχουν επισημάνει πως οι εν λόγω πρωτοβουλίες αποσκοπούσαν στη βοήθεια των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και επέμειναν ότι δεν παρεμβαίνουν στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Από την πλευρά τους, οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η άνευ όρων υποστήριξη στις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα οδηγήσει στην εξάπλωση της σύγκρουσης σε ολόκληρη την περιοχή.
Ως απάντηση στα πλήγματα των Houthis, η Ουάσινγκτον από κοινού με το Λονδίνο ανακοίνωσαν κοινή επιχείρηση με δέκα άλλες χώρες για την προστασία της ναυτιλίας και έχουν πλήξει στόχους και εγκαταστάσεις των Houthis, αρχής γενομένης από τις 12 Ιανουαρίου.
Ένα μέλος του ανώτατου πολιτικού συμβουλίου των Ansar Allah -γνωστών ευρύτερα ως «Houthis»- Mohammed Ali al-Houthi, χαρακτήρισε αυτές τις επιθέσεις τρομοκρατική βαρβαρότητα, εσκεμμένες και αδικαιολόγητη επιθετικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης