Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διεθνώς επικηρυγμένος ο Ουκρανός χάκερ Roman Orlenko

Ρωσία: Διεθνώς επικηρυγμένος ο Ουκρανός χάκερ Roman Orlenko
Ο Orlenko αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών στη Ρωσική Ομοσπονδία
Οι ερευνητές της FSB έθεσαν τον Ουκρανό πολίτη Roman Orlenko στη λίστα των διεθνών καταζητούμενων, καθώς διώκεται ερήμην για χρήση κακόβουλου λογισμικού spyware, με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών σχετικά με τη ρωσική υποδομή χωρίς εξουσιοδότηση.
Όπως διευκρίνισαν οι αρχές επιβολής του νόμου στο ρωσικό δίκτυο TASS, ο Ουκρανός κρύβεται από έρευνες στο εξωτερικό, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια χώρα έχει διαφύγει.
«Το ανακριτικό όργανο έθεσε στον ομοσπονδιακό και στη συνέχεια διεθνή καταζητούμενο, υπήκοο της Ουκρανίας Orlenko Roman Olegovich, κατηγορούμενο ερήμην για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το Μέρος 1 του άρθρου 273 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας [δηλαδή για δημιουργία, διανομή ή χρήση υπολογιστή προγράμματα ή άλλες πληροφορίες υπολογιστή, προφανώς που προορίζονται για μη εξουσιοδοτημένη καταστροφή, μπλοκάρισμα, τροποποίηση, αντιγραφή πληροφοριών υπολογιστή ή εξουδετέρωση μέσων προστασίας πληροφοριών ηλεκτρονικών υπολογιστών]», ανέφεραν στο Τass οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Για τη δημιουργία, χρήση και διανομή κακόβουλων προγραμμάτων υπολογιστή, ο Orlenko αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών στη Ρωσική Ομοσπονδία με πρόστιμο έως 200 χιλιάδες ρούβλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης