Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donald Tusk (Πολωνία): Η Ευρώπη δεν έχει «κόπωση» λόγω του Ουκρανικού, έχει κόπωση λόγω του Orban

Donald Tusk (Πολωνία): Η Ευρώπη δεν έχει «κόπωση» λόγω του Ουκρανικού, έχει κόπωση λόγω του Orban
Ανέβασε τους τόνους κατά της Βουδαπέστης ο Πολωνός πρωθυπουργός
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Πολωνίας, φιλοδυτικός Donald Tusk, τόνισε ότι η λεγόμενη «κόπωση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της στήριξης στην Ουκρανία δεν συνιστά πραγματικό πρόβλημα.
Απεναντίας, σημειώνει με νόημα, η Ευρώπη παρουσιάζει ... κόπωση λόγω της στάσης του Ούγγρου πρωθυπουργού, Viktor Orban, ο οποίος έχει πολλάκις θέσει ζήτημα για τα ευρωπαϊκά πακέτα βοήθειας που αποστέλλονται στο Κίεβο, και ειεδικότερα, στο καθεστώς Zelensky.
«Εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λεγόμενη "κόπωση λόγω της Ουκρανίας", όμως έχουμε κόπωση με τον Orban τώρα εδώ στις Βρυξέλλες», επεσήμανε καυστικά ο Πολωνός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Eπιπροσθέτως, ανεβάζοντας τους τόνους κατά της Βουδαπέστης, σχολίασε ότι δεν αποδέχεται ούτε κατανοεί το «πολύ περίεργο και εγωιστικό» παιχνίδι που παίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός».
Υπενθυμίζεται ότι στην προ ημερών Σύνοδο Κορυφής των 27, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης ύψους 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ.
Ο Orban είχε ασκήσει veto στο εν λόγω σχέδιο -κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου Κορυφής τον Δεκέμβριο- ωστόσο οι αντιρρήσεις του εν τέλει κάμφθηκαν, καθώς του προσφέρθηκε ένας μηχανισμός ελέγχου που θα εγγυάται τη λογική χρήση των χρημάτων.
Επίσης η Meloni και ο Macron, κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων, τον διαβεβαίωσαν ότι τα δεσμευμένα κονδύλια της ΕΕ που προορίζονταν για την Ουγγαρία, δεν θα κατέληγαν στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης