Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chevron: Μείωση 18% στα κέρδη στο δ’ τρίμηνο 2023, στα 6,45 δισ. δολ.

tags :
Chevron: Μείωση 18% στα κέρδη στο δ’ τρίμηνο 2023, στα 6,45 δισ. δολ.
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Chevron για το τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν 16%...
Μείωση κερδών και εσόδων παρουσίασε η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron στο τρίμηνο χρήσης…
Ειδικότερα, για το δ’ τρίμηνο του 2023 η Chevron παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 3,45 δολ. ανά μετοχή ξεπερνώντας κατά πολύ τα 3,21 δολ/μτχ όπου τοποθετούσαν τον πήχη οι αναλυτές.
Παρά την υπέρβαση των προβλέψεων πάντως, τα καθαρά της κέρδη, ακόμα και εξαιρουμένων έκτακτων χρεώσεων και προστίμων ύψους 3,7 δισ. δολαρίων, ανήλθαν σε 6,45 δισ. και ήταν μειωμένα κατά 18% σχεδόν από πέρυσι.
Την ίδια ώρα ο τζίρος της Chevron έχασε κατά πολύ την εκτίμηση της αγοράς για 51,6 δισ. δολάρια μένοντας στα 47,18 δισ. στο τέταρτο τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα τα assets πετρελαίου και φυσικού αερίου της Chevron στις ΗΠΑ κατέγραψαν απώλειες 1,35 δισ. δολαρίων, λόγω απομειώσεων 1,8 δισ. και πλήγματος 1,9 δισ. σχετικά με παραγραφές assets στον Κόλπο του Μεξικού που είχαν πουληθεί σε προηγούμενη περίοδο.
Από την άλλη, η παραγωγή της Chevron το 2023 ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 3,1 εκατ. ισοδύναμων βαρελιού πετρελαίου την ημέρα, με οδηγό την αύξηση κατά 14% στις ΗΠΑ.
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Chevron για το τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν 16% στα 4,4 δισ. δολάρια από τα 3,8 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η εταιρεία επένδυσε στα assets της PDC Energy που εξαγόρασε πρόσφατα και αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο της ACES Delta με αντικείμενο την ανάπτυξη έργων καυσίμων υδρογόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης