Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξέγερση στην Πολωνία – Οι αγρότες θα αποκλείσουν πλήρως τα σύνορα με την Ουκρανία, έρχεται γενική απεργία διαρκείας

Εξέγερση στην  Πολωνία – Οι αγρότες θα αποκλείσουν πλήρως τα σύνορα με την Ουκρανία, έρχεται γενική απεργία διαρκείας
Οι Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό της συνοριακής διέλευσης Πολωνίας-Ουκρανίας
Οι εντεινόμενες διαδηλώσεις αγροτών στην ΕΕ δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης ενώ στη μάχη μπαίνουν οι Πολωνοί παραγωγοί διαμαρτυρόμενοι για τη γεωργική πολιτική της ΕΕ.
Οι Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό της συνοριακής διέλευσης Πολωνίας-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης στις 9 Φεβρουαρίου για να καταγγείλουν την αγροτική πολιτική της ΕΕ, σύμφωνα με το συνδικάτο Solidarity.
«Η θέση των Βρυξελλών από τον Ιανουάριο του 2024 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την αγροτική μας κοινότητα.
Επιπλέον, η αδράνεια των πολωνικών αρχών και τα σχέδια συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σεβασμού όλων των αποφάσεών της σχετικά με την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων από την Ουκρανία δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε σε γενική απεργία», ανέφεραν οι διαδηλωτές σε ανακοίνωσή τους.
Η συνδικαλιστική οργάνωση απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες τους να συνεργαστούν και να δείξουν κατανόηση σχετικά με την επακόλουθη κατάσταση καθώς αγωνίζονται για το «κοινό τους καλό» για να αποτρέψουν τη φτωχοποίηση των πολωνικών οικογενειών.

Αναβρασμός σε όλη την Ευρώπη

Οι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες των αγροτών στην Πολωνία έρχονται μετά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων των αγροτών σε πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Ευρωπαίοι αγρότες διαμαρτύρονται για μία σειρά λόγων, όπως τα φθηνά και αφορολόγητα γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία και οι περικοπές γεωργικών επιδοτήσεων.
Η συμφωνία της ΕΕ με το Κίεβο για επέκταση του διευκολυνόμενου εμπορικού καθεστώτος έχει πυροδοτήσει την οργή των αγροτών εντός της Ένωσης, ειδικά στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης