Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρώην ΥΠΑΜ του Ισραήλ προτείνει την ... παραχώρηση της Γάζας στην Αίγυπτο και της Δυτικής Όχθης στην Ιορδανία

Ο πρώην ΥΠΑΜ του Ισραήλ προτείνει την ... παραχώρηση της Γάζας στην Αίγυπτο και της Δυτικής Όχθης στην Ιορδανία
«Χρειαζόμαστε άλλη προσέγγιση» από τη λύση των δύο κρατών τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Άμυνας του Τελ Αβίβ
Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Liberman πρότεινε ότι η Αίγυπτος πρέπει να ενσωματώσει τη Λωρίδα της Γάζας και η Ιορδανία τη Δυτική Όχθη, προσθέτοντας ότι η πιθανότητα λύσης δύο κρατών έχει εξαφανιστεί πλήρως πια.
Μάλιστα, ο Liberman επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος Yisrael Beitenu [το Ισραήλ είναι το σπίτι μας], δήλωσε στην Jerusalem Post ότι η λύση του ήταν ρεαλιστική.
«Κατανοούμε ότι αυτή η ιδέα για μια λύση δύο κρατών [στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων] έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει», σημείωσε με νόημα.
«Χρειαζόμαστε άλλη προσέγγιση», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Άμυνας του Τελ Αβίβ.
«Όλη η "περιοχή Α" και ένα μικρό τμήμα "της Β" θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ιορδανίας μέσω μιας συνομοσπονδίας, ενώ το Ισραήλ θα πρέπει να εφαρμόσει την κυριαρχία στην υπόλοιπη περιοχή Β και σε όλη την περιοχή "Γ" [εννοεί τα ήδη κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης]» υποστήριξε σε αυτή την ... φιλόδοξη διπλωματική πρότασή του.

oslo.JPG

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Όσλο του 1995, η Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, χωρίστηκε σε τρεις περιοχές: Περιοχή Α, Β και Γ, με την περιοχή Γ να βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης