Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, με το βλέμμα στον τεχνολογικό τομέα – Στο +1,07% ο S&P 500, o Nasdaq +1,74% - Άλμα 20,32% η Meta

Ράλι στη Wall, με το βλέμμα στον τεχνολογικό τομέα – Στο +1,07% ο S&P 500, o Nasdaq +1,74% - Άλμα 20,32% η Meta
Ανοδικά το αμερικανικό χρηματιστήριο...
Ισχυρή άνοδο και νέα ρεκόρ σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου, καθώς μάλιστα η Big Tech ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα μεγαλύτερα του προσδοκώμενου.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones παρουσίασε άνοδο +0,48% στις 38.704 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,07% στις 4.958 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +1,74% στις 15.628 μον.
Capture_110.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο 20,32% καθώς πέρα από κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 50 δισεκ. δολ., αλλά και διανομή –για πρώτη φορά– μερίσματος.
Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Amazon κατέγραψαν άλμα 7,87%, ενώ η Apple υποχώρησε 0,54% λόγω της απογοήτευσης που σκόρπισε η Κίνα.

Στα μάκρο, κατά 353.000 αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι νέες θέσεις εργασίας, εκτός γεωργικού τομέα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.
Ο αριθμός ξεπέρασε την εκτιμώμενη αύξηση των 185.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%.
Ο αριθμός των ανέργων άλλαξε ελάχιστα στα 6,1 εκατομμύρια.
Πέρα από τα παραπάνω, η έκθεση περιελάμβανε και πληθωριστικά στοιχεία όπως η άνοδος των μισθών, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 4,1%.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell πάγωσε τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων τον ερχόμενο Μάρτιο.
«Η σταδιακή πτώση του ποσοστού ανεργίας και το άλμα στις μέσες ωριαίες αποδοχές φιλοτεχνούν την εικόνα μιας ισχυρής αγοράς εργασίας» δήλωσε ο Stephen Stanley, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στο Santander, προσθέτοντας: «για αυτό τον λόγο πιστεύω πως η Fed βρίσκεται σε αναμονή μέχρι τον Νοέμβριο».
Σε αυτό το πλαίσιο, στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποίησε άλμα 17 μονάδων βάσης στο 4,026%. 

Αύξηση και μάλιστα τη μεγαλύτερη μηνιαίως από το 2005 σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν αυξήθηκε 9,3 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο, στις 79 μονάδες.
Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2021.
Η προκαταρκτική μέτρηση ήταν στις 78,8 μονάδες.
Οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού το επόμενο δωδεκάμηνο υποχώρησαν στο 2,9% από 3,1% τον Δεκέμβριο.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τριών ετών.

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά την Παρασκευή, στο κλείσιμο μίας εβδομάδας με εταιρικά κέρδη και σημαντικές αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,6%, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενισχύονται 1,1% και να ηγούνται των κερδών, καθώς όλοι οι κλάδοι σημείωσαν άνοδο, εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που σημείωσαν πτώση 0,7%.
Ο ηπειρωτικός δείκτης των blue chip ανακάμπτει την Παρασκευή, αφού έκλεισε με πτώση 0,5% την προηγούμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας από τα υψηλά διετίας που σημείωσε στα τέλη Ιανουαρίου.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,35% στις 16.918 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,09% στις 7.615 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.592 μον. με άνοδο 0,05%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 30.717 μονάδες.
s.JPG
Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε την Πέμπτη τα επιτόκια σταθερά με μια απροσδόκητη διχασμένη ψηφοφορία, που ανέδειξε τις δύσκολες προοπτικές, καθώς ο πληθωρισμός πλησιάζει προς τον στόχο, σχολιάζει το CNBC, .
Την Τετάρτη, η Fed άφησε επίσης αμετάβλητη την πολιτική της και ο πρόεδρος Jerome Powell έριξε πάγο στις εικασίες για πιθανή πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη την Πέμπτη αποκάλυψαν ότι η ετήσια αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο, ενώ τα βασικά στοιχεία μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και ο πληθωρισμός υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός.

Τα εταιρικά κέρδη αποτέλεσαν βασικό μοχλό κίνησης των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με τις εταιρείες όπως η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Adidas και η Volvo Cars να σημειώνουν σημαντικές κινήσεις την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης