Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (Ρωσία): Πάνω από 23.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί τον Ιανουάριο του 2024

Shoigu (Ρωσία): Πάνω από 23.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί τον Ιανουάριο του 2024
Ο ρωσικός στρατός διατηρεί στρατηγική πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή του μετώπου είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Για σφαγή των Ουκρανών στρατιωτών στο μέτωπο έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2024, ο ουκρανικός στρατός μετρά πάνω από 23.000 νεκρούς και τραυματίες.
Ο Shoigu υποστήριξε πως μετά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν τη στρατηγική πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Όπως είπε, οι Ρώσοι στρατιώτες προχωρούν, επεκτείνουν τις ζώνες ελέγχου τους και βελτιώνουν τις θέσεις τους σε όλο το μήκος της πρώτης γραμμής.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Veseloe, το Khrakhmalnoe και το Tabaevka, καταστρέφοντας πάνω από 3.000 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τανκ Leopard, οχήματα πεζικού Bradley καθώς και εκτοξευτές αεράμυνας Patriot και HIMARS MLS.
O Shoigu τόνισε ότι το Κίεβο ρίχνει στη μάχη τις υπόλοιπες εφεδρείες του και πραγματοποιεί βιαστικά κινητοποιήσεις στρατιωτών σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει την κατάρρευση της άμυνας.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι τον Ιανουάριο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 127 επιθέσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας στη στρατιωτική υποδομή και εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης