Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλη μια χώρα του ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ενδεχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία... και όχι δεν είναι η Πολωνία

Άλλη μια χώρα του ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ενδεχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία... και όχι δεν είναι η Πολωνία
Σε συναγερμό και η Ρουμανία
Η Ρουμανία εντάχθηκε στον μακρύ - πια - κατάλογο των χωρών του ΝΑΤΟ που προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο στρατηγός Gheorghiță Vlad, αρχηγός άμυνας της Ρουμανίας, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Europa Liberă România —μια υπηρεσία ειδήσεων από το Radio Free Europe/Radio Liberty— ότι η χώρα του δεν είναι επί του παρόντος προετοιμασμένη για την προοπτική πολέμου με τη Ρωσία και προειδοποίησε ότι πρέπει να λάβει σοβαρά μια τέτοια απειλή.
Η προειδοποίηση του Vlad ακολουθεί τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Patrick Sanders, αρχηγός του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου κάλεσε τις βρετανικές αρχές να προετοιμαστούν για μαζική κινητοποίηση λόγω της πιθανότητας η τρέχουσα σύγκρουση της Ρωσίας στην Ουκρανία να επεκταθεί σε άλλες χώρες.
Πριν τα σχόλιά του Sanders, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistosrius είπε σε συνέντευξη του στις 19 Ιανουαρίου ότι μια ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί μέσα στα επόμενα «πέντε με οκτώ χρόνια», ενώ ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bower δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το ΝΑΤΟ έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμο για παν ενδεχόμενο...

Η συνέντευξη Vlad - «Πόλεμος της Ρωσίας με τον δημοκρατικό κόσμο»

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Putin να επεκτείνει τον πόλεμο και σε άλλες περιοχές, ο Vlad είπε ότι «ο πληθυσμός της Ρουμανίας, όπως και ολόκληρος ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρώπης εν συνόλω, θα πρέπει να ανησυχούν».
"Εάν ο Putin κερδίσει στην Ουκρανία, ο κύριος στόχος θα είναι η Δημοκρατία της Μολδαβίας. Θα είμαστε μάρτυρες εντάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια", συνέχισε. «Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι η πολιτική του Προέδρου Putin θα κλιμακωθεί στο εγγύς μέλλον».
Ο Ρουμάνος στρατηγός προέτρεψε επίσης τις χώρες του ΝΑΤΟ να εξετάσουν το ενδεχόμενο έναρξης εθελοντικής στρατιωτικής θητείας, καθώς και κάλεσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν τα αποθέματα όπλων τους.
"Στην πραγματικότητα, είναι ένας πόλεμος της Ρωσίας με τον δημοκρατικό κόσμο. Αυτός δεν είναι πόλεμος με την Ουκρανία", συνόψισε ο στρατηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης