Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Σε συναγερμό και η Ινδία, ενισχύει την άμυνα των συνόρων του Πακιστάν λόγω φόβου επιθέσεων

Νέα εξέλιξη: Σε συναγερμό και η Ινδία, ενισχύει την άμυνα των συνόρων του Πακιστάν λόγω φόβου επιθέσεων
Το Νέο Δελχί κατηγορεί εδώ και καιρό το Ισλαμαμπάντ ότι χορηγεί διάφορες πολιτοφυλακές με ισλαμιστικές και αυτονομιστικές ατζέντες σε όλη τη Γραμμή Ελέγχου
Σε συναγερμό βρίσκεται η Ινδία καθώς έχει διπλασιάσει τις αμυντικές της δυνάμεις κατά μήκος των de facto συνόρων της με το Πακιστάν στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, λόγω ανησυχιών για μια πιθανή αιφνιδιαστική επίθεση από αντάρτες, «εμπνευσμένους» από την διείσδυση του παλαιστινιακού κινήματος Hamas στο Ισραήλ.
"Η χρήση καινοτόμων μέσων από τη Hamas κατά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινδικού Στρατού, συνταγματάρχης Sudhir Chamoli, στο Newsweek.
"Έχουν θεσπιστεί τα απαραίτητα μέτρα κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και των Διεθνών Συνοριακών Τομέων για να αποτραπούν οποιεσδήποτε τέτοιες απόπειρες από τα δυτικά σύνορα", πρόσθεσε.
Η Γραμμή Ελέγχου είναι ένα εκτεταμένο όριο μήκους σχεδόν 500 μιλίων που χωρίζει τους αντιπάλους με πυρηνικά όπλα την Ινδία και το Πακιστάν σε όλο το Κασμίρ.
Όπως συμβαίνει με το πολύ μικρότερο φράγμα μήκους 40 μιλίων που χωρίζει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Hamas, η Γραμμή Ελέγχου υπήρξε ένας τόπος συχνής δραστηριότητας ανταρτών και συγκρούσεων.
Όμως, με την επίθεση σοκ της Hamas τον Οκτώβριο που πυροδότησε την πιο θανατηφόρα έκρηξη ισραηλινο-παλαιστινιακής βίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ο Chamoli περιέγραψε ορισμένα από τα βήματα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση έκτακτων απειλών στην περιοχή του Κασμίρ που διαχειρίζεται, επίσημα γνωστό ως Τζαμού και Κασμίρ (J&K), καθώς η αυξανόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή απειλεί να εξαπλωθεί στη Νότια Ασία.

«Ο Ινδικός Στρατός έχει δημιουργήσει ισχυρά Πλέγματα Αντιδιήθησης στο J&K σε συγχρονισμό με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη», εξήγησε ο Chamoli.
"Επαρκείς στρατιώτες αναπτύσσονται στο δίκτυο μαζί με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό με δυνατότητα δυναμικής αναπροσαρμογής με βάση την αναδυόμενη επιχειρησιακή κατάσταση", συνέχισε. 
Το Νέο Δελχί, ωστόσο, κατηγορεί εδώ και καιρό το Ισλαμαμπάντ ότι χορηγεί διάφορες πολιτοφυλακές με ισλαμιστικές και αυτονομιστικές ατζέντες σε όλη τη Γραμμή Ελέγχου, και τώρα βλέπει με καχυποψία τις προσπάθειες Πακιστανών αξιωματούχων, οι οποίοι φέρεται να δημιουργούν συνδέσεις μεταξύ Κασμίρ και Παλαιστίνης για ανεξαρτησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης