Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα - Ο DAX στο +0,6%

tags :
Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα - Ο DAX στο +0,6%
Ο ηπειρωτικός δείκτης των blue chip ανακάμπτει την Παρασκευή, αφού έκλεισε με πτώση 0,5% την προηγούμενη συνεδρίαση
Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά την Παρασκευή, στο κλείσιμο μίας εβδομάδας με εταιρικά κέρδη και σημαντικές αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,6%, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενισχύονται 1,1% και να ηγούνται των κερδών, καθώς όλοι οι κλάδοι σημείωσαν άνοδο, εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που σημείωσαν πτώση 0,7%.
Ο ηπειρωτικός δείκτης των blue chip ανακάμπτει την Παρασκευή, αφού έκλεισε με πτώση 0,5% την προηγούμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας από τα υψηλά διετίας που σημείωσε στα τέλη Ιανουαρίου.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,6% στις 16.966 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.645 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.606 με άνοδο 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,1% στις 30.734 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,3% στις 10.046 μονάδες. 
Με άνοδο 0,4% κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street.

Κεντρικές τράπεζες

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε την Πέμπτη τα επιτόκια σταθερά με μια απροσδόκητη διχασμένη ψηφοφορία, που ανέδειξε τις δύσκολες προοπτικές, καθώς ο πληθωρισμός πλησιάζει προς τον στόχο, σχολιάζει το CNBC, .
Την Τετάρτη, η Fed άφησε επίσης αμετάβλητη την πολιτική της και ο πρόεδρος Jerome Powell έριξε πάγο στις εικασίες για πιθανή πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη την Πέμπτη αποκάλυψαν ότι η ετήσια αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο, ενώ τα βασικά στοιχεία μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και ο πληθωρισμός υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός.

Μοχλός τα εταιρικά κέρδη

Τα εταιρικά κέρδη αποτέλεσαν βασικό μοχλό κίνησης των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με τις εταιρείες όπως η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Adidas και η Volvo Cars να σημειώνουν σημαντικές κινήσεις την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης