Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Ουκρανοί στρατιώτες μεταμφιέζονται σε ζώα για να φύγουν από το πεδίο της μάχης

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Ουκρανοί στρατιώτες μεταμφιέζονται σε ζώα για να φύγουν από το πεδίο της μάχης
Aξιωματικοί του συνοριακού ελέγχου της Οδησσού συνέλαβαν δύο άνδρες με λευκές στολές παραλλαγής στα σύνορα με τη Μολδαβία
Οι Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να μεταμφιέζονται σε ζώα για να περάσουν τα σύνορα, ανέφερε το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.Ua επικαλούμενο αξιωματικούς ελέγχου των συνόρων.
Ένα απόσπασμα από κάμερα παρακολούθησης, που δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο, δείχνει δύο άνδρες να προσπαθούν να διασχίσουν μία περιοχή με τα χέρια και τα γόνατά τους τη νύχτα.
Είναι γνωστό ότι οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο τέχνασμα, δένοντας πλαστές οπλές ή πόδια λύκου στα χέρια και τα γόνατά τους και κινούνται στα τέσσερα, πίσω από ίχνη ζώων κατά μήκος των συνόρων.
Προηγουμένως, αξιωματικοί του συνοριακού ελέγχου της Οδησσού συνέλαβαν δύο άνδρες με λευκές στολές παραλλαγής στα σύνορα με τη Μολδαβία.
Υπάρχουν πολλές προσφορές τέτοιων κοστουμιών στις διαδικτυακές αγορές της Ουκρανίας. οι τιμές τους δεν ξεπερνούν περίπου τα 26 δολάρια.
Επιπλέον, υπάρχει σημαντική προσφορά για μάσκες σιλικόνης ηλικιωμένων που υποτίθεται ότι «προστατεύουν από τους επιτρόπους στρατολόγησης».

Κυνηγούν τους πάντες για στράτευση

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές αρχές κυνηγούν ανηλεώς όσους υπόκεινται σε στράτευση.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επίτροποι μπλοκάρουν δρόμους στο Κίεβο και την Περιφέρεια της πρωτεύουσας, εισβάλλουν σε κατοικίες αναζητώντας στρατιώτες που αποφεύγουν τη στράτευση.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, πολλοί άνδρες δεν έχουν φύγει από το σπίτι εδώ και μήνες.
Καθολική επιστράτευση έχει κηρυχτεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.
Απαγορεύεται στους άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης