Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχηγός Στρατού Ρουμανίας: Ο πόλεμος έρχεται και στα Δυτικά Βαλκάνια - Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση με τη Ρωσία του Putin

Αρχηγός Στρατού Ρουμανίας: Ο πόλεμος έρχεται και στα Δυτικά Βαλκάνια - Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση με τη Ρωσία του Putin
«Είμαι περισσότερο από πεπεισμένος ότι η πολιτική του Προέδρου Putin θα κλιμακωθεί στο εγγύς μέλλον», εξήγησε ο ανώτατος αξιωματούχος της Άμυνας του Βουκουρεστίου
Σχετικά Άρθρα
Η Ρουμανία δεν έχει προετοιμαστεί επαρκώς για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία του Putin και πρέπει να προετοιμαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, προαναγγέλλει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ειδικότερα, ο Gheorghiță Vlad, αρχιστράτηγος της Ρουμανίας, τόνισε: «Ναι, ο πληθυσμός της Ρουμανίας, όπως και ολόκληρος ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρώπης, πρέπει να ανησυχεί», σε συνέντευξη στην Europa Liberă România που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (1/2).
«Εάν κερδίσει στην Ουκρανία, ο κύριος στόχος θα είναι η Δημοκρατία της Μολδαβίας. Θα γίνουμε μάρτυρες εντάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια», εξήγησε ο ανώτατος αξιωματούχος της Άμυνας του Βουκουρεστίου.
«Είμαι περισσότερο από πεπεισμένος ότι η πολιτική του Προέδρου Putin θα κλιμακωθεί στο εγγύς μέλλον», υποσημείωσε.
Μάλιστα, ο Vlad υποστήριξε την εθελοντική βασική στρατιωτική εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες έως 35 ετών.
Ο στρατηγός ερμήνευσε την έλλειψη ετοιμότητας του στρατού ως παράγωγο του τερματισμού της υποχρεωτικής θητείας στη Ρουμανία.
Zήτησε, επίσης, νομικές μεταρρυθμίσεις για να δοθεί η δυνατότητα στη Ρουμανία να αμυνθεί από τα ρωσικά drones.
Συντρίμμια από ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κρεμλίνου έπεσαν στη Ρουμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) δεν μπόρεσε να καταρριφθεί επειδή η ρουμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, υπενθύμισε ο Αρχηγός του ρουμανικού στρατού.
«Δεν είχαμε ούτε συστήματα μάχης», συμπλήρωσε επ' αυτού.
Η αγωνιώδης έκκλησή του για πολεμική προετοιμασία απηχούσε παρόμοιες πρόσφατες προειδοποιήσεις από άλλους δυτικούς στρατιωτικούς και αμυντικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου, στρατηγού Patrick Sanders.
Ο αρχηγός του ΓΕΣ του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε προ ημερών τις βρετανικές αρχές να «κινητοποιήσουν το έθνος» για να προετοιμαστούν για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius προέβλεψε ότι μια ρωσική επίθεση στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι «πιθανή» σε «πέντε έως οκτώ χρόνια».
Ενώ και ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι το στρατιωτικό μπλοκ αντιμετώπισε «τον πιο επικίνδυνο κόσμο των τελευταίων δεκαετιών».
«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει καταστεί πρόβλημα για την παγκόσμια τάξη, για τη δημοκρατία», υποστήριξε από τη μεριά του ο Vlad.
«Στην πραγματικότητα, είναι ένας πόλεμος της Ρωσίας με τον δημοκρατικό κόσμο. Αυτός δεν είναι πόλεμος με την Ουκρανία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης