Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σομαλία: Μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς έρχεται η χολέρα – 980 κρούσματα από τις αρχές του έτους

Σομαλία: Μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς έρχεται η χολέρα – 980 κρούσματα από τις αρχές του έτους
Μόνο πέρυσι, τα κρούσματα στη Σομαλία αυξήθηκαν κατά 15%, ανερχόμενα σε 18.304
Σχετικά Άρθρα
Οι πλημμύρες στην κεντρική Σομαλία προκάλεσαν έξαρση της χολέρας, με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί 980 κρούσματα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του έτους, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης.
Η έκρηξη της χολέρας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το δημόσιο σύστημα υγείας της αφρικανικής χώρας η οποία είναι έτσι κι αλλιώς αδυνατισμένη, καθώς πέρα από την σοβαρή ανθρωπιστική κρίση δέχεται και τους βομβαρδισμούς από τα αμερικανικά αεροπλάνα.
Ο νέος αριθμός κρουσμάτων είναι αυξημένος κατά 48% σε σύγκριση με τον αριθμό στο αντίστοιχο δεκαπενθήμερο του προηγούμενου έτους, ενώ περισσότερα από τα μισά κρούσματα αφορούσαν παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Η χολέρα, μια ασθένεια που μεταδίδεται από το νερό και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο από σοβαρή αφυδάτωση, έχει σαρώσει την Αφρική τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλές χώρες επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις και επακόλουθες πλημμύρες.
Μόνο πέρυσι, τα κρούσματα στη Σομαλία αυξήθηκαν κατά 15%, ανερχόμενα σε 18.304.
Οι κοινότητες που έχουν πληγεί από την επιδημία βρίσκονται ήδη σε ευάλωτη θέση, αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, ενώ σε αυτήν αναφέρεται ότι οι κεντρικές περιοχές της χώρας δεν έχουν ακόμα ανακάμψει από το φαινόμενο El Nino, το οποίο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές, τα σπίτια και τους δρόμους.
Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν το ένα τέταρτο των Σομαλών είναι αντιμέτωπο με ακραία πείνα και φτώχεια, καθώς η την ξηρασία του 2022 ακολούθησαν σοβαρές πλημμύρες που εκτόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης