Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον δρόμο που χάραξαν Amazon και Google προχωρά και η Okta – Απολύει 400 υπαλλήλους φέτος

Στον δρόμο που χάραξαν Amazon και Google προχωρά και η Okta – Απολύει 400 υπαλλήλους φέτος
300 υπάλληλοι απολύθηκαν ήδη από την Okta τον Φεβρουάριο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού Okta, ανακοίνωσε πως προχωρά σε μείωση κατά 7% του προσωπικού της για να μειώσει τα κόστη της, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τεχνολογικών εταιρειών που έκαναν το ίδιο πέρυσι αλλά και φέτος.
Οι μειώσεις αφορούν συνολικά περίπου 400 υπαλλήλους, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Okta Todd McKinnon στο email που απέστειλε προς το προσωπικό την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.
Ο McKinnon τόνισε πως είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στη μείωση των δαπανών, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις στους τομείς που έχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
Η Okta με έδρα το San Francisco είναι η τελευταία από τους μεγάλους παίκτες στον τεχνολογικό κλάδο που κόβει θέσεις εργασίας φέτος, ύστερα από τις Αmazon, Google, Salesforce.
300 υπάλληλοι απολύθηκαν ήδη από την Okta τον Φεβρουάριο του 2023 εξαιτίας υπερβολικών προσλήψεων και κακής επίδοσης σύμφωνα με τον McKinnon.
Η εταιρεία προβλέπει ότι θα επιβαρυνθεί με περίπου 24 εκατ. δολάρια σε δαπάνες αποζημιώσεων και παροχών κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος ως απόρροια των περικοπών θέσεων εργασίας.
Η Okta επιβεβαίωσε εκ νέου τις τριμηνιαίες της εκτιμήσεις και δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα στις 28 Φεβρουαρίου.
Οι μετοχές της, οι οποίες έχουν υποχωρήσει 8,7% μέχρι στιγμής φέτος, αυξήθηκαν 2,6% κατά το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης