Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban για Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η αποστολή μου εξετελέσθη - Δεν θα πάνε στην Ουκρανία χρήματα της Ουγγαρίας

Orban για Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η αποστολή μου εξετελέσθη - Δεν θα πάνε στην Ουκρανία χρήματα της Ουγγαρίας
«Τα κεφάλαια της Ουγγαρίας δεν θα καταλήξουν στην Ουκρανία και έχουμε έναν μηχανισμό ελέγχου στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου έτους», σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε ότι πέτυχε τους στόχους του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη (, το οποίο άναψε το πράσινο φως για ενίσχυση 50 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία, τετραετούς διάρκειας.
«Η αποστολή εξετελέσθη», σημείωσε στην πλατφόρμα X.
«Τα κεφάλαια της Ουγγαρίας δεν θα καταλήξουν στην Ουκρανία και έχουμε έναν μηχανισμό ελέγχου στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου έτους.
Η θέση μας για τον πόλεμο στην Ουκρανία παραμένει αμετάβλητη: Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες», πρόσθεσε.
Νωρίτερα είπε ότι οι ηγέτες των άλλων 26 κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν με την ουγγρική πρόταση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου που θα εγγυάται την εύλογη δαπάνη των κεφαλαίων που παρέχονται στο Κίεβο.

Κονδύλια της Ουγγαρίας δεν θα χρησιμοποιηθούν για την Ουκρανία

Τα κονδύλια της ΕΕ για την Ουγγαρία δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας.

Η ΕΕ θα επιστρέψει στο θέμα σε ένα χρόνο και σε δύο χρόνια από τώρα θα εξετάσει ξανά το ποσό της οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο ως μέρος της προετοιμασίας του νέου προϋπολογισμού της.
Σύμφωνα με τον Orban, οι συνομιλίες άργησαν αλλά όταν αφαιρέθηκαν όλα τα εμπόδια, η Ουγγαρία συμφώνησε με τις προτάσεις της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel το Συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία για τη στήριξη του προϋπολογισμού της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ο Orban μπλόκαρε το σχέδιο τον Δεκέμβριο, λέγοντας τότε ότι δεν υπήρχε μηχανισμός για τον έλεγχο της δαπάνης των κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης