Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι δικηγόροι θεωρούνται πιο έντιμοι από τους... νομοθέτες

ΗΠΑ: Οι δικηγόροι θεωρούνται πιο έντιμοι από τους... νομοθέτες
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το πιο “αξιόπιστο” επάγγελμα ήταν η νοσηλευτική

Ένα ιδιαίτερο άρθρο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου, παρουσιάζει δημοσκόπηση που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με την οποία μόνο το 16% των Αμερικανών, εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα, αξιολογεί την εντιμότητα και τα ηθικά πρότυπα των δικηγόρων, ως «υψηλά» ή «πολύ υψηλά».
Το ποσοστό σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας Gallup, η οποία και διεξήγαγε την δημοσκόπηση, έχει μειωθεί από το 2022, όταν το 21% των Αμερικανών δήλωσε ότι οι δικηγόροι είχαν υψηλά ή πολύ υψηλά πρότυπα εντιμότητας και ηθικής, και από το 2019, όταν το ποσοστό ήταν 22%.
Οι δικηγόροι όμως σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία εμφάνησαν καλύτερη επίδοση από τα στελέχη επιχειρήσεων (12%), τους ασφαλιστικούς πωλητές (12%) και τους χρηματιστές (12%) και ακόμη καλύτερο ποσοστό, από τους επαγγελματίες της διαφήμισης (8%), τους πωλητές αυτοκινήτων (8%), τους γερουσιαστές και τα μέλη του Κογκρέσου με (6%).
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το πιο “αξιόπιστο” επάγγελμα ήταν η νοσηλευτική, με το (78%) των Αμερικανών να πιστεύουν ότι οι νοσηλευτές έχουν υψηλή ή πολύ υψηλή εντιμότητα και ηθικά πρότυπα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης