Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στο Ισραήλ για Biden - ΗΠΑ: Αντισημιτικά ψεύδη τα περί «βίας των εποίκων» στη Δυτική Όχθη

Οργή στο Ισραήλ για Biden - ΗΠΑ: Αντισημιτικά ψεύδη τα περί «βίας των εποίκων» στη Δυτική Όχθη
«Η αμερικανική καμπάνια περί δήθεν "βίας εποίκων" είναι ένα αντισημιτικό ψέμα που διαδίδεται από τους εχθρούς του Ισραήλ» τονίζει ο ΥΠΟΙΚ του Ισραήλ
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich επιτέθηκε στην κυβέρνηση Biden μετά από δημοσιέυματα που αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν κυρώσεις εναντίον του, καθώς και του συναδέλφου του υπερεθνικιστή υπουργού Itamar Ben-Gvir για προώθηση της βίας από Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.
«Η αμερικανική καμπάνια περί δήθεν "βίας εποίκων" είναι ένα αντισημιτικό ψέμα που διαδίδεται από τους εχθρούς του Ισραήλ με στόχο να δυσφημήσει τους πρωτοπόρους εποίκους και την επιχείρηση εποικισμού και να τους βλάψει, δυσφημώντας, έτσι, ολόκληρο το Κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο Smotrich σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα (1/2).
«Πρόκειται για μια αντιηθική εκστρατεία που μετατρέπει το θύμα σε θύτη και επιτρέπει το αίμα των εποίκων. Είναι κρίμα που η κυβέρνηση Biden ισχυρίζεται κάτι τέτοιο τις μέρες που οι έποικοι πληρώνουν ακριβό τίμημα αίματος, στέλνοντας "τους καλύτερους γιους τους" στον πόλεμο στη Γάζα» πρσθέτει ο υπερεθνικιστής Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ.
Ο Smotrich έκλεισε τη σχετική του ανάρτηση στο X, τονίζοντας ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί μόνο όταν οι παλαιστινιακές φιλοδοξίες να ιδρύσουν ένα κράτος «εξαϋλωθούν»

Κυρώσεις από τον Λευκό Οίκο για τους εποικισμούς Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

Επισημάινεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα με στόχο τους ακροδεξιούς Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εκεί όπου οι επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, για να τους εκτοπίσουν από τη γη τους, έχουν κορυφωθεί.
«Αυτό (το εκτελεστικό διάταγμα) θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον όσων κατευθύνουν ή συμμετέχουν σε ορισμένες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων πράξεων ή απειλών κατά αμάχων, εκφοβισμού αμάχων για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καταστρέφοντας ή υφαρπάζοντας περιουσίες. Όσοι δρουν κατά τον τρόπο αυτό, εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη», αναφέρεται σε δελτίο τύπου από τον Λευκό Οίκο.
Η δήλωση προσθέτει ότι το State Deparmtent θα ανακοινώσει μια σειρά προσώπων που θα δεχθούν κυρώσεις την Πέμπτη (1/2).
Το σχετικό διάταγμα έρχεται σε μια συνθήκη, κατά την οποία η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για να περιορίσει τη σταθερή υποστήριξή της στην καταστροφική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 27.000 ανθρώπους από τον Οκτώβριο του 2023 κι εντεύθεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης