Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (ΥΠΑΜ ΗΠΑ): Δεν θα ανεχθούμε άλλα χτυπήματα στις βάσεις μας - Θα δοθεί «πολυεπίπεδη» στρατιωτική απάντηση

Lloyd Austin (ΥΠΑΜ ΗΠΑ): Δεν θα ανεχθούμε άλλα χτυπήματα στις βάσεις μας - Θα δοθεί «πολυεπίπεδη» στρατιωτική απάντηση
«Έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε αρκετές φορές ανάλογα με την κατάσταση» τονίζει με νόημα ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας
«Επικίνδυνη στιγμή» χαρακτηρίζει την τρέχουσα συνθήκη στη Μέση Ανατολή, ο Lloyd Austin, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος αυτή τη στιγμή παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ διαμηνύει, μάλιστα, ότι ούτε ο πρόεδρος Joe Biden «θα ανεχθεί» τις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων, αλλά ούτε και ο ίδιος, ως επικεφαλής της Άμυνας της χώρας.
«Οι σύντροφοί μας σκοτώθηκαν όταν ένα drone μονής κατεύθυνσης χτύπησε τους χώρους διαμονής τους», εξήγησε αναφορικά με την επίθεση που σκότωσε 3 Αμερικανούς στρατιώτες στη Βόρεια Συρία.
«Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για αυτή τη θανατηφόρα επίθεση», σημείωσε.
Ο Austin συνέχισε, τονίζοντας, ότι «οι σύντροφοί μας σκοτώθηκαν από ριζοσπαστικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν εντός της Συρίας και του Ιράκ».
Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ εξέφρασε το φόβο ότι οι στιγμές στη Μέση Ανατολή είναι «επικίνδυνες», ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η Ουάσινγκτον «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα».
Προσέθεσε πως «μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και χρηματοδοτούνται από το Ιράν προσπάθησαν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή, συμπεριλαμβανομένων των Houthis».
Κληθείς να εξηγήσει τη φύση της αμερικανικής απάντησης απέναντι στους συμμάχους του Ιράν, ο Austin απάντησε πως θα υπάρξει «πολυεπίπεδη απάντηση» στην επίθεση με drone στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία.
«Έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε αρκετές φορές ανάλογα με την κατάσταση» τόνισε με νόημα εξυπονοώντας ότι οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν επιθέσεις σε διάφορες φάσεις και επίπεδα.
Μάλιστα, ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα αντεπιτεθούν, εξήγησε ότι στόχος είναι «να περιοριστεί η κρίση στη Γάζα».
«Υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά πάντα υπήρχε δραστηριότητα στην περιοχή» εξήγησε ο πολιτικός προϊστάμενος της Άμυνας της Ουάσινγκτον.
Τέλος, ο Αμερικανός αξιωματούχος κάλεσε το Ιράν να σταματήσει να προμηθεύει τους Houthis με όπλα.
«Οι Ηοuthis συνεχίζουν να κάνουν πράγματα που είναι πολύ ανεύθυνα και παράνομα» ανέφερε σχετικά.
Κλείνοντας, υποσημείωσε ότι στόχος των ΗΠΑ «είναι να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να αφαιρούν τις στρατιωτικές δυνατότητές» των ανταρτών, τονίζοντας πως τα χτυπήματα της σιιτικής οργάνωσης της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα «πρέπει να σταματήσουν»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης